Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate 
REWE România SRL (denumit în continuare „REWE” sau “PENNY”) vă mulțumește că ne vizitați website-ul. Protecția și securitatea datelor sunt foarte importante pentru noi. Prin urmare, am dori să vă informăm cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm în timpul vizitei dvs. pe site-ul nostru, în magazine, atunci când ne contactați/vă contactăm, în cazul în care participați la activitățile organizate de către PENNY sau beneficiați de serviciile pe care vi le oferim sau atunci când sunteți reprezentant sau persoană  de contact a partenerilor noștri de afaceri precum și să vă informăm în ce scopuri sunt utilizate.
Datele cu caracter personal transmise către noi vor fi prelucrate în mod strict confidențial și în conformitate cu legislația privind protecția datelor și cu prezenta Politică de confidențialitate.
Având în vedere că modificările legislative sau modificările aduse proceselor interne pot face necesară o adaptare a Politicii noastre de confidențialitate, vă rugăm să citiți cu regularitate Politica de confidențialitatea. Aceasta poate fi accesată, stocată și tipărită în orice moment făcând clic pe „Politica de confidențialitate” (denumită în continuare „Politică de confidențialitate” sau „Politică”).
1. Informații privind Operatorul și domeniul de aplicare al Politicii
Operatorul, în sensul Regulamentului General privind Protecția Datelor (denumit în continuare: “RGPD”) și a altor prevederi legale privind protecția datelor, este:
REWE ROMANIA S.R.L.
Adresă: Str. Bușteni nr.7, Com. Ștefăneștii de Jos, Sat Ștefăneștii de Jos, jud. Ilfov
Tel.: 0800110111
E-Mail: contact@penny.ro
Website: www.penny.ro 

Prezenta Politică de confidențialitate se aplică website-ului www.penny.ro precum și oricărei prelucrări de date cu caracter personal efectuată când ne vizitați magazinele și/sau sediile și/sau depozitele sau ne contactați/vă contactăm sau beneficiați de serviciile noastre sau participați la activitățile pe care le organizăm sau atunci când sunteți reprezentant sau persoană  de contact a partenerilor noștri de afaceri și poate fi accesată la adresa www.penny.ro și pe toate microsite-urile adiacente, precum și in aplicația noastră PENNY.
Prezenta Politică de confidențialitate se aplică și în orice situație care are legătură cu inițierea sau furnizarea serviciilor de către/sau pentru Operator, în situația comunicării de materiale comerciale (inclusiv newsletter), pentru desfășurarea activităților specifice de recrutare pentru anumite posturi vacante în cadrul Operatorului.
2. Responsabilul cu protecția datelor
Responsabilul cu protecția datelor al PENNY poate fi contactat la:
E-mail: protectiadatelor@penny.ro
Adresă: Str. Bușteni nr.7, Com. Ștefăneștii de Jos, Sat Ștefăneștii de Jos, jud. Ilfov

3. Principiile prelucrării datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal reprezintă toate informațiile privind o persoană fizică identificată sau identificabilă. Acestea includ informații cum ar fi: numele, vârsta dvs., sexul, adresa, numărul de telefon, data nașterii, adresa de e-mail, adresa IP sau comportamentul persoanei. Informațiile care nu pot fi (sau numai cu un efort disproporționat) asociate persoanei dvs., de exemplu, prin anonimizarea informațiilor, nu reprezintă date cu caracter personal. Prelucrarea datelor cu caracter personal (de exemplu, colectarea, extragerea, utilizarea, stocarea sau divulgarea prin transmitere) necesită întotdeauna un temei juridic.
Datele cu caracter personal prelucrate vor fi șterse de îndată ce scopul prelucrării a fost îndeplinit și nu trebuie respectate alte obligații de păstrare prevăzute de lege.
În cazul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pentru furnizarea anumitor oferte, vă prezentăm mai jos informații despre prelucrările specifice, domeniul de aplicare și obiectivul prelucrării datelor, temeiul juridic pentru prelucrare și perioada de retenție respectivă.
4. Prelucrarea datelor cu caracter personal
4.1. Website
4.1.1. Domeniul de aplicare și scopurile prelucrării
Înregistrăm și folosim datele cu caracter personal ale utilizatorilor noștri numai în măsura în care acest lucru este necesar pentru asigurarea unui website funcțional, pentru furnizarea conținutului website-ului și a serviciilor noastre. 
Când accesați și utilizați site-ul nostru, colectăm numai datele cu caracter personal pe care browser-ul dvs. le transmite automat către serverul nostru. Aceste informații sunt stocate temporar într-un așa-numit fișier jurnal. Informațiile de mai jos sunt înregistrate fără intervenția dvs. și stocate până când sunt șterse automat:
– Adresa de IP a computerului solicitant;
– Data și ora accesării;
– Numele și adresa URL a fișierului preluat;
– Site-ul de pe care se face accesul (adresa URL);
– Browser-ul utilizat și, dacă este cazul, sistemul de operare al computerului dvs., precum și numele furnizorului dvs. de acces.
Datele menționate vor fi prelucrate de către PENNY în următoarele scopuri:
– Administrare generală;
– Asigurarea unei conexiuni bune la website;
– Asigurarea utilizării optime a website-ului nostru.

4.1.2. Temei juridic
Art. 6 alin. 1 lit. f din RGPD (interesul legitim) reprezintă temeiul juridic pentru prelucrarea datelor in acest caz. Prelucrarea datelor menționate mai sus este necesară pentru furnizarea serviciilor noastre și astfel servește la protejarea intereselor legitime ale societății noastre.
4.1.3. Ștergerea datelor și perioada de stocare a acestora
Datele cu caracter personal ale persoanei vizate sunt șterse sau prelucrarea acestora este restricționată de îndată ce scopul stocării este îndeplinit. Colectarea de date pentru furnizarea website-ului și stocarea datelor în fișiere jurnal este absolut necesară pentru funcționarea website-ului. În consecință, nu există nicio posibilitate de obiecție pentru utilizator. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de către prevederile legale.
4.2. Înregistrare Client / creare cont Client
4.2.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării
Colectăm informațiile furnizate de către dvs. prin completarea formularelor de pe site-ul nostru www.penny.ro. Printre acestea se numără informații furnizate în momentul creării unui cont de client pentru a utiliza magazinul nostru web sau pentru a comanda produsele noastre. Solicităm următoarele informații pentru crearea contului dvs. de client: 
– Nume
– Data nașterii
– Adresă de e-mail
– Adresa de corespondență 
– Parolă
– Informații privind plata, în funcție de metoda aleasă

De asemenea, puteți înregistra o adresă separată pentru livrarea produselor. Adresa de e-mail servește pentru identificarea dvs. în contul de client. Puteți modifica oricând informațiile dvs. prin conectarea la contul dvs. Informațiile dvs. vor fi stocate în baza noastră de date pentru clienți atunci când faceți clic pe „Înregistrare”.
După înregistrare, veți primi confirmarea automată pe e-mail-ul furnizat la crearea contului de client. Trebuie să păstrați confidențiale datelor dvs. de identificare. ca utilizator și parola și să nu le divulgați nimănui.
Păstrăm detaliile tranzacțiilor pe care le efectuați prin intermediul website-ului nostru și detaliile stadiului comenzilor dvs.
4.2.2. Temei juridic
Prelucrarea datelor cu caracter personal menționate (conform art. 4.2.2.) se bazează pe consimțământul dvs. acordat în mod liber în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD, după cum urmează:
□ Sunt de acord că datele mele vor fi stocate la înregistrarea contului de utilizator pentru ca eu să mă pot conecta la viitoarele vizite cu numele de utilizator și parola, fără a fi nevoie să introduc din nou toate datele mele. Am citit și acceptat Politica actuală de confidențialitate. Prezentul consimțământ poate fi revocat în orice moment, cu efect pentru viitor, prin ștergerea contului meu de utilizator din zona membrilor din cadrul setărilor contului sau prin contactarea Rewe Romania SRL, str. Busteni nr. 7, Com. Ştefăneştii de Jos, Sat Stefanestii de Jos, jud. Ilfov.
În unele cazuri, datele cu caracter personal menționate sunt necesare în vederea executării unui contract încheiat între dvs. și REWE sau pentru a face demersuri in vederea încheierii unui contract conform art. 6 alin. (1) lit. b din RGPD.
4.2.3. Perioada de stocare
Imediat ce înregistrarea pe website-ul nostru este anulată sau modificată, datele prelucrate în timpul înregistrării vor fi șterse. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de lege.
4.2.4. Anularea înregistrării
Aveți posibilitatea de a anula înregistrarea și de a modifica datele dvs. cu caracter personal în orice moment, procedând după cum urmează: 
PENNY vă pune la dispoziție un serviciu de call center pentru a solicita anularea înregistrării dvs. sau aveți posibilitatea de a anula înregistrarea / de a modifica datele în orice moment prin trimiterea unei solicitări la adresa protectiadatelor.penny.ro 
Cu toate acestea, dacă datele prelucrate sunt necesare pentru executarea unui contract sau pentru efectuarea de demersuri înainte de încheierea unui contract, ștergerea datelor este posibilă numai în măsura în care acest lucru nu contravine obligațiilor contractuale sau legale.
4.3. Newsletter
4.3.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării
Rewe Romania dorește să fie cât mai aproape de clienții săi informându-i în mod regulat despre ofertele curente de la magazinele PENNY, oferindu-le sfaturi legate de nutriție, rețete gustoase și oferte, promoții și concursuri. Dacă doriți să aflați despre toate acestea vă puteți abona la newsletterul PENNYprin intermediul website-ul www.penny.ro. Veți continua să aveti toate avantajele oferite clienților PENNY / deținătorilor de card de client PENNY și veți fi printre primii care află noutățile și campaniile PENNYsau noile deschideri de magazine. Datele furnizate la abonarea la newsletter vor fi prelucrate exclusiv în scopul oferirii de sfaturi legate de nutriție, rețete gustoase și oferte, promoții și concursuri extraordinare, noutăți și informații privind deschiderea de noi magazine. Informații complete despre protecția datelor personale atunci când va abonati la newsletter găsiti la: https://www.penny.ro/page/confidentialitate sectiunea 4.3 Newsletter. 
Abonarea este gratuită. Abonarea la newsletter nu este obligatorie și nu veți pierde avantajele cardului de client PENNY în cazul în care nu vă abonați la newsletter. 
4.3.2. Temei juridic
Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal (conform art. 4.3.1.) pentru transmiterea de newslettere se bazează pe consimțământul dvs., acordat în mod liber în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD:
Dacă v-ați înregistrat pentru primirea de newslettere, ați dat următoarea declarație de consimțământ:
□ Am citit și am înțeles Politica de confidențialitate cu informații detaliate și suplimentare și sunt de acord cu aceasta.
□ Da, doresc să mă abonez la newsletter-ul transmis de către PENNY și să fiu informat/ă în mod regulat cu privire la ofertele si celelalte elemente de continut ale Newsletterului PENNY. Pot revoca acest consimțământ în orice moment și fără a fi necesară furnizarea de motive prin utilizarea linkului de dezabonare din fiecare newsletter, cu efect pentru viitor.
4.3.3. Perioada de stocare
Adresa dvs. de e-mail va fi stocată atâta timp cât sunteți abonat/ă la newsletter. După ce vă dezabonați de la newsletter, adresa dvs. de e-mail va fi ștearsă din baza noastră de date. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de lege sau pentru apărarea drepturilor și intereselor PENNY.
4.4. Formularul de contact
4.4.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării
Puteți folosi formularul de contact pentru a ne contacta. Pentru a folosi formularul de contact, avem nevoie de următoarele informații:
– Nume și prenume;
– Adresă de e-mail;
– Mesaj.
Pot fi furnizate informații suplimentare, cum ar fi formulă de politețe, număr card PENNY, număr de telefon, magazin, zona de interes (de ex. PENNY Card, PENNY, Politica de confidențialitate), pot fi încărcate fișiere, dar aceste informații nu sunt obligatorii in vederea contactării. Folosim datele dvs. pentru a răspunde solicitărilor dvs. și, dacă este necesar, pentru a vă trimite materialele informative solicitate. În cazul în care este necesar, informațiile pe care ni le-ați furnizat vor fi transmise departamentului responsabil pentru solicitarea dvs. În cazul în care datele dvs. cu caracter personal sunt transmise la magazinul dvs. PENNY, aveți opțiunea de a ne informa dacă doriți ca datele dvs. cu caracter personal să fie divulgate numai pentru managementul central clienți PENNY. În acest caz, vom transmite cererea dvs. către magazinul dvs. PENNY într-o formă anonimă. Datele introduse de către dvs. sunt transmise printr-o conexiune securizată de tip https / SSL. Datele dvs. vor fi șterse în termen de 90 de zile de la finalizarea prelucrării, cu excepția cazului în care este necesară stocarea pentru o perioadă mai îndelungată din motive de verificare, pentru servicii clienți sau de perioade de păstrare prevăzute de către lege.
4.4.2. Temei juridic
Prelucrarea datelor descrisă mai sus (conform art. 4.4.1.) în scopul de a ne contacta, se face în mod voluntar, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD pe declarația de consimțământ trimisă de dvs., după cum urmează:
□ Introducând datele mele și făcând clic pe butonul „trimite”, îmi exprim consimțământul pentru utilizarea adresei mele de e-mail pentru a răspunde solicitării mele de contact.
Îmi pot retrage în orice moment consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal colectate în timpul procesului de înregistrare.
4.4.3. Perioada de stocare
De îndată ce cererea pe care ați făcut-o este rezolvată și aspectele relevante au fost clarificate, datele dvs. cu caracter personal prelucrate prin intermediul formularului de contact vor fi șterse. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de către lege sau pentru apărarea drepturilor si intereselor PENNY.
4.5. Candidați pentru posturile libere (CV-uri)
4.5.1. Domeniul de aplicare si scopul prelucrării
Atunci când candidați pentru posturile libere in cadrul PENNY, următoarele categorii de date cu caracter personal pot fi prelucrate:
(i)      Date de contact si/sau identificare, ce pot include: nume și prenume; adresa (domiciliul sau reședința), inclusiv adresele anterioare; număr de telefon; e-mail; locul de munca; seria și numărul actului de identificare (buletin/ carte de identitate/ pașaport) precum si informațiile conținute in aceste documente;
(ii)     Date specifice de resurse umane, ce pot rezulta din curriculum vitae si pot include: funcția/ profesia; informații privind educația (inclusiv diplome, studii); naționalitate/ cetățenie; data nașterii; vârsta; sex; date de stare civila; religie; limba materna; alte limbi vorbite; locul muncii; tipul de contract; data angajării; vechimea; angajatorul curent; istoricul locurilor de muncă.
PENNY colectează, prelucrează și utilizează datele primite în următoarele scopuri: (a) scopuri care sa permită PENNY să decidă stabilirea unei relații de munca cu dvs.; (b) scopuri impuse de lege si alte reglementari legale, mai precis: recrutarea personalului; stabilirea politicilor de resurse umane; planificarea strategica a resurselor umane; exercitarea drepturilor PENNY in conformitate cu prevederile legale si respectarea obligațiilor legale (inclusiv investigații în legătura cu acestea); (c) scopuri subsumate scopului general de resurse umane.
Nu exista vreun proces decizional automatizat (incluzând crearea de profiluri) bazat pe datele candidaților.
Datele cu caracter personal pot fi obținute:
(i)      direct de la dvs., de ex. furnizarea sau introducerea datelor dvs. în sistemele noastre de resurse umane, prin procesul de aplicare sau prin alte forme sau informații pe care ni le furnizați în legătură cu angajarea dvs. (cerere de muncă, contract de munca, curriculum vitae); 
(ii)     de la terți, inclusiv referințe și alte verificări de fond, de la foști angajatori și/sau agenții de recrutare a forței de muncă, sub rezerva cerințelor legale aplicabile; si
(iii) prin intermediul rețelelor/platformelor online de recrutare (de ex. Best Jobs, Ejobs, Linkedin, Hipo, Olx etc), folosind informațiile pe care dvs. le puneti la dispozitie strict in scopul desfasurarii activitatilor specifice de recrutare, prelucrare corelata cu politica de confidentialitate a platformelor respective.
4.5.2. Dezvăluirea datelor
Datele primite vor fi divulgate în cadrul PENNY doar către persoanele din departamentul Resurse Umane (HR) sau managementul societății sau alte persoane care au nevoie de acces la datele dvs. („need to know basis”) pentru a-și îndeplini atribuțiile specifice.
PENNY poate, de asemenea, să prezinte datele dvs. unor terțe părți care furnizează servicii de tehnice și organizaționale în legătură cu activitățile legate de resursele umane sau către consultanții legali sau alți consultanți ai PENNY în scopurile menționate în aceasta Politică. PENNY va exercita o diligență adecvată în selectarea furnizorilor terți de servicii și va solicita ca acești furnizori să mențină măsurile de securitate tehnice si organizaționale adecvate pentru a va proteja datele si pentru a le prelucra in conformitate cu dispozițiile legale aplicabile.
PENNY poate, de asemenea, să dezvăluie datele dvs. autorităților, după cum este necesar sau permis de prevederile legale și/sau instanțelor.
PENNY nu va transfera datele in afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European
4.5.3. Temei juridic
Obligațiile de angajator (viitor angajator) ale PENNY si obligațiile contractuale și/sau legale ale acesteia, interesele sale legitime si/sau necesitatea de a încheia sau de a executa un contract constituie temeiurile juridice ale operațiunilor de prelucrare a datelor.
4.5.4. Perioada de stocare
Intenționăm să păstrăm datele dvs. exacte și actualizate. De asemenea, ne străduim să păstrăm datele dvs. nu mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta comunicare sau decât cele impuse de lege.
Având în vedere că sunteți un candidat pentru un post oferit de către PENNY (fără a fi formalizată vreo relație cu PENNY), datele dvs. puse la dispoziție (inclusiv CV-ul) vor fi păstrate pentru o durata de 6 luni începând cu ultima comunicare cu dvs.
4.6 Participarea la concursuri
4.6.1. Domeniul de aplicare si scopul prelucrării
În vederea înscrierii și derulării concursurilor organizate de către PENNY pot fi prelucrate  următoarele date cu caracter personal furnizate prin liber consimtamant la înregistrarea online (inclusiv completarea formularului de pe site): nume, prenume, oraș, nr. telefon și/sau email. În cazul câștigătorilor, dacă valoarea premiului este peste 600 Lei, va fi prelucrat și CNP-ul. Pot fi solicitate și alte date suplimentare conform regulamentulelor postate pe pagina aferentă fiecarei campanii în parte/afișate în magazine. În cazul în care o persoană este declarată câștigătoare, datele acesteia (nume, prenume, oraș) vor fi făcute publice, inclusiv prin publicare pe site-urile PENNY, conform legislației în vigoare. 
Datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către PENNY în scopul înscrierii în concurs, desfășurării acestuia, anunțării câștigătorilor și atribuirii premiilor, îndeplinirii obligațiilor care îi revin în baza legislației privind publicitatea și organizarea de concursuri, combaterea și evitarea oricăror tipuri de fraude legate de concurs, soluționarea plângerilor legate de desfășurarea concursului, respectării prevederilor legislației financiar-contabile și fiscale, în scop de arhivare, realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la campaniile de marketing organizate și succesul acestora, precum și pentru constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY.
4.6.2. Dezvăluirea datelor
Datele primite vor fi divulgate în cadrul PENNY către persoanele din departamentele care coordonează și gestionează implementarea campaniilor și a concursurilor, pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu.
PENNY poate, de asemenea, să prezinte datele dvs. unor terțe părți care furnizează servicii de tehnice și organizaționale în legătură cu activitățile legate de implementarea concursurilor si a campaniilor sau către consultanții legali sau alți consultanți ai PENNY în scopurile menționate în aceasta Politică. De asemenea, PENNY poate să prezinte datele dvs. cu caracter personal notarului public care va fi implicat în extragerea câștigătorilor, precum și furnizorilor de servicii suport, consultanților, autorităților (după cum este necesar sau permis de prevederile legale), numai pentru scopurile menționate. PENNY va exercita o diligență adecvată în selectarea furnizorilor terți de servicii și va solicita ca acești furnizori să mențină măsurile de securitate tehnice si organizaționale adecvate pentru a va proteja datele si pentru a le prelucra in conformitate cu dispozițiile legale aplicabile.
Datele cu caracter personal prelucrate in cadrul acestor concursuri vor putea fi dezvăluite de PENNY către partenerii contractuali ai acestuia, în special partenerilor implicați în derularea concursurilor, companiilor din același grup cu PENNY, autorităților competente în cazurile în care PENNY trebuie să respecte obligațiile impuse de legislația în vigoare, precum și publicului (în cazul câștigătorilor).
PENNY poate, de asemenea, să dezvăluie datele dvs. autorităților, după cum este necesar sau permis de prevederile legale și/sau instanțelor.
PENNY nu va transfera datele in afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European.
4.6.3. Temei juridic
Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal (conform art. 4.6.1.) pentru participarea la concursurile și campaniile organizate de către PENNY pe platforme online (site-ul penny.ro sau microsite-urile adiacente) sau în magazine se bazează pe:
– consimțământul dvs., acordat în mod liber prin înscrierea în campanie, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD;
– interesul legitim al PENNY, respectiv organizarea și desfășurarea concursului, prevenirea și combaterea fraudelor, soluționarea plângerilor legate de desfășurarea concursului, promovarea câștigătorilor; realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la campaniile de marketing organizate și succesul acestora, constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY (art. 6 alin. (1) lit. f) din GDPR); 
– îndeplinirea obligațiilor legale ce revin PENNY conform legislației referitoare la publicitatea și organizarea de concursuri (campanii publicitare), prevederilor legislației financiar-contabile, fiscale, cele referitoare la arhivare.

4.6.4. Perioada de stocare
Ne străduim să păstrăm datele dvs. nu mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta comunicare sau decât cele impuse de lege.
Toate datele cu caracter personal prelucrate din cele enumerate mai sus vor fi stocate de către PENNY în conformitate cu exigențele art. 5 din Regulamentul General UE privind protecția datelor, respectiv pe o durată rezonabilă direct proporțională cu necesitatea PENNY, respectiv pe durata respectarii unei obligatii legale, pe durata realizarii proiectelor pentru care v-ati inscris, prin completarea formularelor sau, dupa caz, pana la retragerea consimtamantului dumneavoastra, pe durata termenului de prescripție civilă, fiscală și penală.
4.7. Supravegherea video

4.7.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării
PENNY va prelucra date cu caracter personal rezultând în urma monitorizării video (CCTV), respectiv imagine și data si ora înregistrării video.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video îl reprezintă asigurarea securității persoanelor și bunurilor, precum și a pazei și protecției bunurilor, imobilelor, valorilor.
PENNY menționează că nu există vreun proces decizional automatizat (incluzând crearea de profiluri) bazat pe datele dvs. cu caracter personal.

4.7.2. Temei juridic
Temeiul juridic al operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal colectate prin intermediul mijloacelor de supraveghere video sunt (i) respectarea unei obligații legale a PENNY, precum și (ii) interesele noastre legitime care includ, de ex,  interesul nostru de a utiliza datele dvs. personale in litigii, investigații, anchete ale autorităților, în relația cu asigurătorii sau în alte scopuri legale sau de reglementare care implica PENNY.
4.7.3. Perioada de stocare
În ceea ce privește datele cu caracter personal obținute prin mijloace de supraveghere video, acestea vor fi stocate pe o durată de maximum 30 de zile calendaristice de la data efectuării înregistrării, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate pentru a stoca datele pentru o perioadă mai lungă.
4.8. Evenimente sportive cu caracter public
4.8.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării
PENNY va prelucra date cu caracter personal rezultând în urma realizării de fotografii si filmări privind participantii (in principal, suporterii) și atmosfera la meciurile de fotbal, respectiv imagine, voce, locatie. 
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal in acest context îl reprezintă promovarea comerciala a operatorului și atragerea de noi clienți și / sau fani pe rețelele sociale de către operator.
PENNY menționează că nu există vreun proces decizional automatizat (incluzând crearea de profiluri) bazat pe datele dvs. cu caracter personal.

4.8.2. Temei juridic
Temeiul juridic al operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal colectate este interesul legitim al PENNY respectiv de a-și dezvolta afacerea și a atrage noi clienți.
4.8.3. Perioada de stocare
În ceea ce privește datele cu caracter personal obținute, acestea vor fi stocate pe o perioada de 60 de luni de la desfasurarea evenimentului,cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate pentru a stoca datele pentru o perioadă mai lungă.
4.9. Platforma online de vanzare produse 
4.9.1. Domeniul de aplicare si scopul prelucrării
În cazul in care achizionati produse de pe platforma https://penny.lyvra.ro mentionam ca aceasta este deținută de către S.C. Staicu Studio S.R.L. Datele cu caracter personal privind clienții sau potențialii clienți, produsele cumpărate, adresa de livrare, plata efectuată, precum și orice alte date privind comenzile efectuate vor fi prelucrate de către S.C. Staicu Studio S.R.L.
Politica de confidențialitate pentru acest serviciu o puteți consulta la adresa: https://penny.lyvra.ro/politica-confidentialitate
PENNY va prelucra date cu caracter personal privind informațiile despre clienți/potențialii clienți și comenzile acestora numai în cazul primirii unei reclamații/sesizări și acordării garanției pentru produsele cumpărate.
Datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către PENNY în scopul soluționării reclamației/sesizării și furnizării răspunsului către client/potențialul client, acordarea garanției pentru produsele cumpărate, combaterea și evitarea oricăror tipuri de fraude legate de achiziția de produse, respectării prevederilor legislației civile, în scop de arhivare, realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la reclamațiile/sesizările primite și modalitatea de îmbunătățire a serviciilor oferite, precum și pentru constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY.
4.9.2. Dezvăluirea datelor
Datele primite vor fi divulgate în cadrul PENNY către persoanele din departamentele care coordonează și gestionează relația cu clienții și reclamațiile primite, din departamentele care se ocupă de acordare garanției pentru produse, pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu.
PENNY poate, de asemenea, să prezinte datele dvs. unor terțe părți care furnizează produsele care fac obiectul reclamației/sesizării, sau acordă garanția pentru produse sau repararea/înlocuirea produselor aflate în garanție sau către consultanții legali sau alți consultanți ai PENNY în scopurile menționate în aceasta Politică. PENNY va exercita o diligență adecvată în selectarea furnizorilor terți și va solicita ca acești furnizori să mențină măsurile de securitate tehnice si organizaționale adecvate pentru a va proteja datele si pentru a le prelucra in conformitate cu dispozițiile legale aplicabile.
Datele cu caracter personal prelucrate vor putea fi dezvăluite de către PENNY către companiile din același grup cu PENNY, autorităților competente în cazurile în care PENNY trebuie să respecte obligațiile impuse de legislația în vigoare. PENNY poate, de asemenea, să dezvăluie datele dvs. autorităților, după cum este necesar sau permis de prevederile legale și/sau instanțelor.
PENNY nu va transfera datele in afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European.
4.9.3. Temei juridic
Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal pentru soluționarea reclamațiilor/sesizărilor sau acordării garanției pentru produsele de pe platforme online se bazează pe:
– consimțământul dvs., acordat în mod liber prin transmiterea reclamației/sesizării, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD;
– interesul legitim al PENNY, respectiv desfășurarea activității și soluționarea reclamațiilor/sesizărilor primite privind produsele achiziționate/oferite spre vânzare; realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la reclamațiile și sesizările primite, constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY (art. 6 alin. (1) lit. f) din GDPR); 
– îndeplinirea obligațiilor legale ce revin PENNY conform legislației civile (inclusiv legislația privind acordarea garanției pentru produse), cele referitoare la arhivare.

4.9.4. Perioada de stocare
Ne străduim să păstrăm datele dvs. nu mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta comunicare sau decât cele impuse de lege.
Toate datele cu caracter personal prelucrate din cele enumerate mai sus vor fi stocate de către PENNY în conformitate cu exigențele art. 5 din Regulamentul General UE privind protecția datelor, respectiv pe o durată rezonabilă direct proporțională cu necesitatea PENNY, respectiv pe durata respectării unei obligații legale, pe durata termenului de prescripție civilă, fiscală și penală, după caz.
4.10. Carduri PENNY
4.10.1. Serviciile oferite în baza cardului PENNY 
În cele ce urmează, vom descrie serviciile oferite în baza cardului PENNY.
1 Servicii de bază
În cazul serviciului de bază (avantajele programului nostru de fidelitate), vă acordăm reduceri pentru cumpărăturile dvs. Pentru aceasta este necesar ca înainte de a efectua plata să prezentați cardul dvs. de client la casa de marcat pentru scanare de către angajații noștri. În plus, vă vom informa prin pliante sau anunțuri cu privire la ofertele actuale de produse din magazinele noastre.
2 Servicii suplimentare
În plus față de serviciile de bază, vă oferim servicii suplimentare în sensul paragrafului 1 din declarația de consimțământ, servicii care sunt descrise în cele ce urmează.
2.1 Publicitate
Publicitatea este orice declarație din cadrul exercitării unei activități comerciale, ce are scopul de a promova vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii, inclusiv de a promova proprietăți imobiliare, drepturi și obligații. De regulă, publicitatea noastră acoperă propriile noastre produse.
2.2 Număr de contact
Pentru orice întrebări referitoare la cardul dvs. de client, vă rugăm să contactați Centrul nostru de relații cu clienții la numărul de contact 0800 110 111 (apel GRATUIT din toate rețelele de telefonie din România, disponibil de Luni până Sâmbătă între orele 08.00-21.00).
2.3 Tombole
Achiziționarea de produse din magazinele noastre vă oferă posibilitatea de participa la tombolele organizate de PENNY. În cazul în care câștigați, veți primi un premiu. De regulă premiile constau în obiecte sau vouchere valorice. Despre tombolele care au loc într-o anumită lună sau săptămână aflați din ofertele noastre publicitare, respectiv din magazinele noastre. Vă rugăm să respectați condițiile de participare la respectivele tombole.
2.4 Consultarea clienților
Folosim datele dvs. cu caracter personal, în special adresa dvs. de email verificată pentru a vă invita să participați la sondaje oferite clienților. Sondajele de acest tip se fac în formă anonimă, cu excepția cazului în care se obține un consimțământ pentru un sondaj nedesfășurat în formă anonimă. Numai în aceste cazuri, din răspunsuri se pot deduce concluzii despre persoana dvs.
2.5 Promoții
Promoțiile noastre sunt variate. În cadrul promoțiilor puteți beneficia de diferite reduceri de preț. Sunt posibile și avantaje legate de sortimente de diferite valori. Aceasta depinde de promoția specială pe care o oferim clienților noștri în luna calendaristică respectivă sau în săptămâna calendaristică respectivă. Puteți obține informații despre promoțiile speciale din reclamele noastre, pe care le primiți, de exemplu, în prealabil pe email la adresa dvs. de email verificată sau într-un mod adecvat în magazin.
3 Cercetarea pieței
Prin cercetarea pieței, putem pune bazele pentru deciziile pe care le luăm privind modelul nostru de afaceri. În acest caz ne ocupăm de o anumită gamă de subiecte, cum ar fi tendințele demografice, obiceiurile de consum sau utilizarea mijloacelor de comunicare în masă. În acest scop colectăm date cu caracter personal, pe care le anonimizăm în prealabil pentru a ne proteja clienții, astfel încât prelucrarea datelor să nu poată fi corelată în nici o situație cu persoana dvs.
4 Evaluarea personalizată a datelor
Pe baza evaluării personalizate a datelor, suntem în măsură să investigăm automat interesele dvs. Prin evaluarea aspectelor personale, cum ar fi comportamentul dvs. în privința cumpărării, vă putem oferi serviciile noastre într-un mod mai precis și specific.
5 Procedura Double-Opt-in
Dacă ați decis să utilizați emailul ca mijloc de comunicare, veți primi un email separat de confirmare a abonării dvs. Veți primi emailurile publicitare numai după ce ați dat click pe linkul conținut în email. Dacă ați decis să utilizați SMS-ul ca mijloc de comunicare, veți primi un SMS separat pentru confirmarea abonării dvs. Numai după ce răspundeți la SMS, veți primi ofertele publicitare pe email sau prin SMS, în funcție de modalitatea pentru care ați optat.
4.10.2. Tipuri de date prelucrate în contextul utilizării cardului PENNY 
În contextul utilizării cardului PENNY ne-ați pus la dispoziție în scopul înregistrării și prin aceasta, pentru prestarea serviciilor noastre de bază, următoarele date cu caracter personal:
– prenume și nume
– adresa (strada, numărul, codul poștal, localitate – date oferite voluntar la înregistrarea online)
– data nașterii
Aceste date sunt necesare după înregistrarea și crearea contului dvs. de client pentru desfășurarea contractului și pentru utilizarea cardului PENNY. Odată cu deschiderea contului de client, atribuim un număr de card de client, care este alocat datelor dvs. personale de client, deoarece acest număr permite identificarea univocă a persoanei dvs.
În contul dvs. de client, aveți opțiunea online pentru a adăuga în mod voluntar următoarele date cu caracter personal:
– numărul de telefon mobil
– adresa de email
Datele oferite voluntar sunt utile pentru a vă putea pune la dispoziție oferte și mai relevante. La comunicarea adresei dvs. poștale în cazul primirii ofertelor publicitare pe email, în afară de ofertele publicitare trimise pe email am putea de exemplu să vă trimitem oferte și prin poștă.
Vă puteți schimba în orice moment datele din profil (de exemplu, adresa poștală, adresa de email sau telefonul mobil) prin intermediul Centrului nostru de relații cu clienții, după o identificare suficientă. În plus, începând din 25.05 2018 vă oferim această posibilitate și online, prin accesarea paginii protectiadatelor.penny.ro.
Această prelucrare a datelor se bazează pe articolul 6 paragraful 1 lit. b) din RGPD și servește la executarea contractului.
4.10.3. Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul publicității
1. Publicitatea nepersonalizată
Prin declarația dvs. de consimțământ pentru primirea informațiilor și publicității, dorim să vă informăm despre produsele, serviciile, concursurile, sondajele și promoțiile actuale. Dacă ați optat pentru o notificare prin poștă, vă vom prelucra date ca numele, prenumele, adresa și data nașterii.
Dacă ați optat pentru o notificare prin email, vom prelucra adresa dvs. de email, care a fost verificată în prealabil și data nașterii. La alegerea primirii notificărilor pe telefonul dvs. mobil, vom prelucra numărul dvs. de telefon mobil și data nașterii.
Prelucrăm data nașterii deoarece vă trimitem întotdeauna un cadou de ziua dvs. de naștere sau vă informăm despre disponibilitatea unui astfel de cadou pentru ziua de naștere.
Această prelucrare a datelor se bazează pe consimțământ conform articolelor 6 paragraful 1 lit. a) și art. 7 din RGPD și servește la primirea ofertelor publicitare nepersonalizate.
2. Publicitatea personalizată
Pentru a vă oferi informații și publicitate cu privire la produsele, serviciile, concursurile, sondajele și promoțiile curente care corespund intereselor dvs. personale, vom analiza obiceiurile dvs. de cumpărare, participarea dvs. la promoțiile noastre, precum și utilizarea dvs. a mediilor noastre electronice.
În acest scop este necesar să prelucrăm următoarele date cu caracter personal:
– Dacă ați optat pentru o notificare prin poștă, vă vom prelucra date ca numele, prenumele, adresa și data nașterii.
– Dacă ați optat pentru o notificare prin email, vom prelucra adresa dvs. de email, care a fost verificată în prealabil și data nașterii.
– La alegerea primirii notificărilor pe telefonul dvs. mobil, vom prelucra numărul dvs. de telefon mobil și data nașterii.
Pentru a vă trimite numai notificări legate de interese, trebuie să vă personalizăm datele. În acest scop, evaluăm următoarele date:
– Date de bază: numele, domiciliul, vârsta, sexul.
– Comportamentul de cumpărare: locul de cumpărare (magazinul), produsul și categoria produsului, utilizarea ofertelor și promoțiilor la cumpărarea bunurilor/produselor, clasificarea în categorii pe bază de criterii durata participării/frecvența și similaritatea cu ceilalți clienți cu criteriile cifră de afaceri/frecvență/profit.
Această prelucrare a datelor se bazează pe consimțământ conform articolelor 6 paragraful 1 lit. a) și art. 7 din RGPD și servește la primirea ofertelor promoționale personalizate.
4.10.4. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru evaluarea personalizată a datelor
Dacă ne-ați dat acordul dvs., vom evalua comportamentul dvs. de utilizator prin prelucrarea automată a datelor dvs. cu caracter personal privind comportamentul dvs. în privința cumpărării. Stocăm informațiile dvs. privind comportamentul dvs. în privința cumpărării și le corelăm cu persoana dvs. Prin această prelucrare a datelor, dorim să ne orientăm serviciile în funcție de interesele dvs. și să le optimizăm pentru dvs.
În acest scop, evaluăm următoarele date:
– Date de bază: numele, domiciliul, vârsta, sexul.
– Comportamentul de cumpărare: locul de cumpărare (magazinul), produsul și categoria produsului, utilizarea ofertelor și promoțiilor la cumpărarea bunurilor/produselor, clasificarea în categorii pe bază de criterii durata participării/frecvența și similaritatea cu ceilalți clienți cu criteriile cifră de afaceri/frecvență/profit).
Această prelucrare a datelor se bazează pe articolele 22 paragraful 2 lit. c) (crearea de profiluri), art. 6 paragraful 1 lit. a) și art. 7 (consimțământ) din RGPD și servește la evaluarea personalizată a datelor.
4.10.5. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru cercetarea pieței
Prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în scopul cercetării de piață prin intermediul sondajelor de opinie. În acest scop, datele dvs. vor fi anonimizate, utilizate de noi exclusiv în scopuri statistice și nu pot fi făcute corelații cu dvs. în nici o situație. Puteți să revocați în orice moment această prelucrare a datelor, cu efect pentru viitor, fără a vă expune motivele. În acest scop puteți alege din modurile menționate în declarația de confidențialitate sau in prezenta Politică.
Această prelucrare a datelor se bazează pe interesul legitim confirm articolul 6 paragraful 1 lit. f) din RGPD și servește la îmbunătățirea scopurilor noastre menționate în declarația de confidențialitate și în prezenta Politică, în mod special la îmbunătățirea ofertelor publicitare care sunt mai relevante pentru dvs. în legătură cu CARDUL PENNY. Asigurăm protecția datelor clienților noștri prin faptul că efectuăm cercetarea de piață cu date anonimizate.
4.10.6. Durata stocării datelor
Datele dvs. de utilizare, precum și datele privind comportamentul în privința cumpărării vor fi păstrate timp de 3 ani. Cu toate acestea, datele dvs. de bază vor fi păstrate pe durata realizării contractului.
4.10.7. Utilizarea furnizorilor de servicii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal/prelucrarea datelor în țări din afara Spațiului Economic European
REWE (ROMANIA) SRL utilizează pentru furnizarea serviciilor și prelucrarea datelor dvs. furnizori de servicii terți (cum ar fi: Wirecard Romania S.A., adresa: Strada Vasile Milea 2H, sector 6, 061344, București, telefon de contact 021 202 69 00 / 021 202 69 99). Furnizorii de servicii prelucrează datele exclusiv pe baza instrucțiunilor date de REWE (ROMÂNIA) SRL și aceștia au fost obligați să respecte reglementările aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal.
În cazul în care REWE (ROMÂNIA) SRL alege furnizori de servicii din țări precum Statele Unite sau țări din Spațiul Economic European, acestea se supun unei legi privind protecția datelor care, în general, nu protejează datele cu caracter personal în aceeași măsură ca și în statele membre ale Uniunii Europene. Dacă informațiile dvs. sunt procesate într-o țară care nu are un nivel superior, recunoscut de protecție a datelor, așa cum sunt țările din Uniunea Europeană, REWE (ROMANIA) SRL se va asigura, prin înțelegeri contractuale sau alte instrumente recunoscute că datele dvs. cu caracter personal sunt protejate în mod adecvat.
Datele cu caracter personal pot fi transmise entităților din sectorul public cum ar fi autoritățile reglementare sau de aplicare a legii numai în măsura permisă de lege.
4.10.8. Securitatea datelor
Luăm măsuri de securitate tehnice și organizatorice pentru a vă proteja datele de accesul nedorit într-un mod cât mai amplu posibil. În afară de securizarea mediului de operare, de exemplu, în anumite zone (cont de client, formular de contact pentru site) folosim procedeul de criptare. Informațiile pe care le furnizați vor fi transmise ulterior, în formă criptată, folosind protocolul SSL (Secure Socket Layer) pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a datelor de către terți. Puteți identifica acest aspect prin faptul că în bara de stare a browserului dvs. apare simbolul unui lacăt închis, iar bara de adresă începe cu „https“. Securitatea datelor va fi ajustată în funcție de stadiul actual al tehnicii.
4.10.9. Scopurilor prelucrării datelor în cadrul programului de fidelitate cu CARDUL PENNY 
Pentru executarea contractului, precum și pentru utilizarea contului, este obligatorie completarea formularului pentru CARDUL PENNY în unitățile noastre, iar noi vom avea nevoie de numele și prenumele dvs., adresa dvs. (opțional la înregistrarea online), data dvs. de naștere. Adresa dvs. de email este obligatorie dacă vă înregistrați online. Dacă sunteți interesat, de exemplu, să primiți voucherul de 10% reducere de ziua de naștere, puteți să indicați în plus adresa dvs. poștală, numărul dvs. de telefon mobil în cererea pe suport de hârtie.
Pentru a vă putea trimite oferte publicitare, avem nevoie de numele și prenumele dvs., precum și de adresa dvs. poștală sau de email. Pentru transmiterea ofertelor publicitare prin email și prin SMS, avem nevoie de adresa dvs. de email sau de numărul dvs. de telefon mobil. De asemenea, puteți să oferiți informații și pentru alte canale de publicitate. De exemplu, ne puteți furniza voluntar numărul dvs. de telefon mobil odată cu adresa dvs. de email pentru primirea publicității prin email.
Dacă doriți să primiți oferte publicitare personalizate, avem nevoie, în afară de numele și prenumele dvs., și de adresa dvs., de adresa dvs. de email sau de numărul de telefon mobil. În plus, și comportamentul dvs. în privința cumpărării influențează prelucrarea datelor. De asemenea, puteți să ne furnizați numele și prenumele dvs., adresa de email sau numărul de telefon mobil, dacă încă nu ați făcut acest lucru atunci când ați ales un singur canal promoțional pentru a primi oferte publicitare personalizate.
În plus, prelucrăm datele dvs. de bază și datele de utilizare pentru a îmbunătăți produsele, bunurile și serviciile noastre, precum și pentru a vă cunoaște interesele pentru produsele, bunurile și serviciile noastre și pentru a vă oferi informații și oferte personalizate adaptate la aceste interese.
Datele dvs. cu caracter personal vor fi, de asemenea, prelucrate și în scopul cercetării de piață. Cu toate acestea, acest lucru va avea loc numai după o anonimizare completă a datelor. Astfel, va lipsi evaluarea oricărei referințe cu privire la persoană. Nu este posibilă o concluzie cu privire la persoana dvs.
4.11. Instrumente pentru analiza și monitorizarea activității pe website
Folosim instrumente de urmărire și analiză a activității pe website pentru a asigura optimizarea continuă și designul orientat spre client al site-ului nostru. Cu ajutorul măsurilor de urmărire este, de asemenea, posibil să înregistrăm statistici privind utilizarea site-ului nostru de către vizitatori și să dezvoltăm, în continuare, oferta noastră online pentru dvs., cu ajutorul cunoștințelor dobândite.
Pe baza acestor interese, utilizarea instrumentelor de urmărire și de analiză descrise mai jos este justificată în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. f din RGPD (interesul legitim). Descrierea de mai jos a instrumentelor de urmărire și de analiză indică și scopurile prelucrării precum și datele prelucrate.
4.11.1. Google Analytics
Creăm profiluri de utilizator pseudonimizate cu ajutorul Google Analytics pentru designul orientat spre client al site-ului nostru. Google Analytics utilizează cookie-urile, care sunt fișiere text plasate pe calculatorul dvs., pentru a ne permite să analizăm  modul în care utilizatorii folosesc site-ul. Informațiile generate de cookie despre felul în care folosiți site-ul sunt transmise, de obicei, către un server Google din SUA și stocate acolo. Cu toate acestea, pentru că am activat anonimizarea IP-ului pe acest site, adresa dvs. de IP va fi identificată de către Google ca fiind din statele membre ale Uniunii Europene sau din alte state părți la Acordul privind Spațiul Economic European. Adresa IP completă va fi transmisă numai în cazuri excepționale unui server Google din SUA și doar scurtată acolo. Google va utiliza aceste informații pentru a evalua utilizarea de către dvs. a site-ului, compilarea rapoartelor privind activitatea pe site și pentru furnizarea altor servicii legate de activitatea site-ului și de utilizarea internetului.
Vă puteți opune oricând creării de profiluri de utilizator pseudonimizate. Există mai multe moduri de a face acest lucru:
1) O metodă de a vă opune analizei web de către Google Analytics este aceea de a seta un cookie de tip opt-out care să instruiască Google să nu stocheze sau să utilizeze datele dvs. în scopuri de analiză web. Vă rugăm să rețineți că în cazul acestei soluții, analiza web va fi împiedicată numai pentru perioada în care cookie-ul opt-out este stocat de către browser. Dacă doriți să setați cookie-ul opt-out acum, faceți clic aici.
2) De asemenea, puteți împiedica stocarea cookie-urilor utilizate pentru a crea profilul dvs. setând software-ul browser-ului în consecință.
3) În funcție de browser-ul utilizat, aveți opțiunea de a instala un insert de browser care împiedică urmărirea. Faceți clic aici și instalați insertul de browser disponibil acolo.
4.11.2. Adobe Analytics (Omniture)
Folosim Adobe Analytics (Omniture/ Adobe Systems, 345 Park Ave, San Jose, CA 95110, https://www.adobe.com) pentru a crea profiluri de utilizator pseudonimizate pentru a răspunde nevoilor site-ului nostru. Adobe Analytics (Omniture) utilizează cookie-urile, care sunt fișiere text plasate pe calculatorul dvs., pentru a ne permite să analizăm modul în care utilizatorii folosesc site-ul. Informațiile generate de cookie despre felul în care folosiți acest site sunt de obicei transmise și stocate de Adobe pe serverele din Statele Unite ale Americii. Deoarece am activat anonimizarea IP-urilor pe acest site web, setările pe care le-am făcut serverului asigură faptul că adresa de IP este anonimizată înainte de geolocalizare. Ultimele opt cifre din adresa de IP sunt înlocuite de zerouri. Înainte de a fi stocate informațiile generate de cookie, adresa de IP este înlocuită cu o adresă de IP generică individuală. Adobe va folosi această informație pentru a evalua utilizarea de către dumneavoastră a site-ului, pentru a întocmi rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și pentru a ne furniza alte servicii legate de utilizarea site-ului și a internetului.
Vă puteți opune oricând creării de profiluri de utilizator pseudonimizate. Există mai multe moduri de a face acest lucru:
1) O metodă de a renunța la analiza web de către Adobe Analytics (Omniture) este aceea de a seta un cookie de tip opt-out, care să instruiască Adobe să nu stocheze sau să utilizeze informațiile dvs. în scopuri de analiză a site-ului. Vă rugăm să rețineți că în cazul acestei soluții, analiza web va fi împiedicată numai pentru perioada în care cookie-ul opt-out este stocat de către browser. Dacă doriți să setați cookie-ul opt-out acum, faceți clic aici:
2) De asemenea, puteți împiedica stocarea cookie-urilor utilizate pentru a crea profilul dvs. setând software-ul browser-ului în consecință.
4.12. Plug-in-uri
4.12.1. Facebook, Instagram, YouTube
Site-ul nostru conține plug-in-uri ale rețelelor de socializare „Facebook” ( Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, California 94304, SUA), „Instagram” (Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SUA), „YouTube” (YouTube LLC., 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SUA). Este posibil ca datele cu caracter personal ale vizitatorilor pe site-ul web să fie colectate și prin intermediul acestor inserturi, transmise serviciului respectiv și legate de serviciul respectiv al vizitatorului.
PENNY nu colectează date cu caracter personal prin intermediul inserturilor sociale. Pentru a împiedica transferul datelor către furnizorii de servicii din SUA fără cunoștințele utilizatorului, am utilizat pe site-ul nostru așa-numita soluție Shariff. Aceasta are ca efect faptul că respectivele inserturi sociale sunt integrate inițial doar ca grafice pe site-ul web. Aceste grafice conțin un link către site-ul web al furnizorului corespunzător al insertului. Veți fi redirecționat către serviciul respectivului furnizor numai atunci când faceți click pe pictograma corespunzătoare. Această soluție asigură faptul că datele cu caracter personal nu sunt transmise automat furnizorilor inserturilor sociale respective atunci când vizitați site-ul nostru. Dacă faceți click pe pictograma crespunzătoare, datele pot fi transferate către furnizorul respectiv de servicii și stocate acolo. Dacă nu faceți click pe nicio pictogramă, nu are loc niciun transfer de date între dvs. și furnizorul respectiv al insertului social.
După ce faceți click pe o pictogramă, respectivul furnizor de servicii primește informații că ați vizitat pagina corespunzătoare din oferta noastră online. Vă aducem la cunoștință că nu este necesar să aveți un cont de utilizator la serviciul în cauză și nici nu sunteți deja conectat acolo. Cu toate acestea, dacă aveți deja un cont de utilizator la furnizorul de servicii relevant și sunteți deja conectat(ă) la acest cont în timp ce vizitați site-ul nostru, datele colectate de aplicația de social media vor fi atribuite direct contului dvs. Dacă nu doriți să fiți asociat profilului dvs. la furnizorul de servicii, trebuie să vă deconectați de la contul de utilizator înainte de a face click pe pictogramele serviciilor de social media.
Vă informăm că Penny nu are nicio influență asupra faptului dacă și în ce măsură furnizorii de servicii respectivi colectează date cu caracter personal. Nu avem cunoștințe despre domeniul de aplicare, obiectivul și perioadele de stocare a colectării datelor respective. Cu toate acestea, am dori să subliniem faptul că trebuie să presupuneți că cel puțin adresa IP și informațiile legate de dispozitiv sunt utilizate și înregistrate prin intermediul serviciilor de social media. De asemenea, este posibil ca respectivii furnizori de servicii să utilizeze cookie-uri.
Domeniul de aplicare și obiectivul colectării datelor de către serviciul respectiv, precum și prelucrarea și utilizarea ulterioară a datelor dvs. pot fi găsite în informațiile de protecție a datelor, direct de pe site-ul web al serviciului respectiv. Acolo veți primi, de asemenea, informații suplimentare despre drepturile dvs. corespunzătoare privind protecția datelor și setarea opțiunilor pentru protecția confidențialității dvs.:
a) Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, SUA
https://en-gb.facebook.com/policy.php
b) Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SUA
https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content
c) YouTube LLC., 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SUA
https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=de

4.13. Link-uri către alte site-uri
Site-ul nostru poate conține, periodic, link-uri către și dinspre site-uri web aparținând partenerilor noștri, agențiilor de publicitate și afiliaților noștri. În cazul în care accesați un link către oricare dintre aceste site-uri web, vă rugăm să aveți în vedere că aceste site-uri web au propriile politici de confidențialitate și că nu acceptăm nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici. Vă rugăm să consultați aceste politici înainte de a transmite orice informații cu caracter personal către aceste site-uri web.
4.14. Protecția datelor reprezentanților / persoanelor de contact ale Partenerilor sau potențialilor Parteneri
4.14.1. Domeniul de aplicare și scopurile prelucrării
În cele ce urmează vă informăm despre protecția datelor personale atunci când intrați în contact cu noi, când efectuăm demersuri (negocieri) în vederea încheierii unor contracte și/sau când încheiem contracte cu un partner de afaceri sau potențial partener de afaceri pe care îl reprezentați sau pentru care sunteți persoana de contact. În sensul acestei informări, expresia „persoană de contact” include și personalul operațional (angajați, alți colaboratori) cu care intrăm în contact în situațiile și scopurile mai jos  menționate. 
4.14.2. Tipuri de date prelucrate
În acest context, prelucrăm datele dvs personale, ca și persoane fizice, în funcție de interacțiunile pe care le avem cu dvs, de obiectul contractului și de serviciile agreate în concret. Aceste date pot include: date de identificare (ex. nume, prenume, adresă, alte date de contact), date de autentificare/ legitimare (ex. extrase de la registrul comerțului, date de pe actele de identitate, specimene de semnătură, funcția), date din cadrul relației noastre de afaceri (ex. date privind plățile, date privind serviciile), date precum fotografii, înregistrări video sau date de localizare rezultând din serviciile prestate (de ex. livrarea mărfii), precum și alte date similare.
Obținem datele dvs. direct de la dvs. sau de la societatea cu care avem relația contractuală pentru care ați fost desemnat drept reprezentant sau persoană de contact. Este însă posibil să obținem unele date de la alte societăți, de la autorități sau alți terți, de ex. birouri de informații, autorități fiscale sau din surse publice.
4.14.3. Temei juridic
Ne bazăm pe executarea unui contract sau demersurile pentru încheierea unui contract, pe o obligație legală sau pe interesul legitim pentru aceste prelucrări. Interesele noastre legitime constau în special în selectarea unor parteneri contractuali adecvați, constatarea, exercitarea, urmărirea și apărarea unor drepturi ale noastre în justiție, controlul accesului, controlul transportului mărfurilor noastre și rezolvarea unor posibile neconformități, combaterea infracțiunilor și stabilirea despăgubirilor rezultate din relația contractuală, precum și contactarea dvs. în calitate de reprezentant al societății cu care avem o relație contractuală, în vederea executării contractului.
4.14.4.  Dezvăluirea datelor
Vor avea acces la datele transmise de dvs. acele departamente care au nevoie de ele pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale sau legale sau pentru îndeplinirea intereselor legitime. De asemenea, pot avea acces la datele dvs contractanții sau prestatorii noștri de servicii (inclusiv consultanți legali și furnizorii de servicii IT care oferă mentenanță sistemelor informatice utilizate de noi ca mediu de stocare a datelor dvs), societatea noastră urmând să asigure respectarea prevederilor legale privind protecția datelor dvs prin contractul încheiat cu aceștia.
Datele pot fi de asemenea transmise către societăți din cadrul grupului REWE în vederea îndeplinirii obligațiilor contractuale. Totodată, putem transmite anumite date către autorități, la cererea acestora (de ex. ANAF, instanțe, etc.
4.14.5. Durata de stocare
Vom păstra datele dvs atâta timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor de mai sus, având în vedere termenele de prescriptie prevăzute în legislația civilă sau fiscală sau penală sau termenele prevăzute în alte acte normative care impun anumite termene de păstrare.
4.14.6. Există obligația să ne furnizați datele dvs personale?
În vederea negocierii, încheierii și executării contractului ne vor fi necesare datele dvs, pe care ni le veți furniza direct sau vor fi obținute conform celor de mai sus. În principiu, dacă nu ne veți furniza aceste date personale ale dvs, nu vom putea avea o relație contractuală cu dvs. / societatea pe care o reprezentați sau pentru care sunteți persoana de contact, nu  vom putea gestiona relația contractuală și/sau nu vom putea îndeplini obligațiile legale asociate acesteia.
4.14.7. Transferul datelor dvs personale
În cazul în care vom transfera date cu caracter personal în afara Spațiului Economic European (SEE), un astfel de transfer va avea loc numai în măsura în care Comisia Europeană a recunoscut cu privire la statul terț respectiv un nivel adecvat de protecție a datelor, dacă am convenit cu destinatarul datelor asupra unui nivel de protecție adecvat (de ex. prin intermediul clauzelor standard europene), sau dacă ne-ați acordat consimțământul dvs. în acest sens.
5. Drepturile dvs. în calitate de Persoana vizată
În cazul în care datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate, sunteți persoană vizată în sensul Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGPD) și aveti următoarele drepturi:
– În conformitate cu art. 15 din RGPD, puteți solicita informații despre datele dvs. cu caracter personal prelucrate de către noi. În special, puteți obține informații despre scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal vizate, categoriile de destinatari cărora datele dvs. le-au fost sau urmează să le fie divulgate, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate, existența dreptului de a solicita rectificarea, ștergerea, restricționarea prelucrării sau de a se opune prelucrării, dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere, sursa datelor dvs. în cazul în care acestea nu sunt colectate de la noi, transferul către țări terțe sau organizații internaționale și despre existența unui proces decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri și, dacă este cazul, informații pertinente privind logica utilizată.
– În conformitate cu art. 16 RGPD, puteți solicita imediat rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor cu caracter personal stocate de către noi.
– În conformitate cu art. 17 RGPD, puteți solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal stocate de către noi, cu condiția ca prelucrarea să nu fie necesară pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și la informare, pentru respectarea unei obligații legale, din motive de interes public sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
– În conformitate cu art. 18 din RGPD, puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal dacă contestați exactitatea datelor, dacă prelucrarea este ilegală, dacă nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal și solicitați ca acestea să nu fie șterse pentru că trebuie să stabiliți, să exercitați sau să apărați un drept în instanță. De asemenea, beneficiați de dreptul prevăzut de art. 18 din RGPD de a vă opune prelucrării în conformitate cu art. 21 din RGPD.
– În conformitate cu art. 20 din RGPD, puteți solicita ca datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat să le primiți într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat sau puteți solicita ca acestea să fie transmise unui alt operator.
– În conformitate cu art. 7 alin. 3 RGPD, vă puteți retrage consimțământul în orice moment. În consecință, nu mai avem dreptul să continuăm prelucrarea datelor pe baza consimțământului în viitor.
– În conformitate cu art. 77 din RGPD, aveți dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere. Puteți contacta autoritatea de supraveghere din zona în care aveți reședința, locul de muncă sau sediul societății noastre.
Puteți exercita aceste drepturi contactând Penny la adresa: protectiadatelor.penny.ro
6. Dreptul la opoziție
Când prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal se bazează pe interesul legitim în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. f) din RGPD, aveți – așa cum am menționat deja mai sus – dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în conformitate cu art. 21 din RGPD, cu condiția să existe motive care rezultă din situația dvs. particulară. Avem rugămintea să trimiteți obiecțiile dvs. la adresa: protectiadatelor.penny.ro.
7. Securitatea datelor și măsuri de securitate
Ne angajăm să protejăm confidențialitatea dvs. și să tratăm datele dvs. cu caracter personal în mod confidențial. Pentru a preveni manipularea, pierderea sau utilizarea necorespunzătoare a datelor stocate de către noi, luăm măsuri tehnice și organizatorice ample, care sunt verificate în mod regulat și adaptate progresului tehnologic. Orice tranzacții de plată sunt criptate utilizând tehnologia SSL.
Cu toate acestea, dorim să subliniem faptul că, din cauza structurii internetului, este posibil ca regulile de protecție a datelor și măsurile de securitate menționate mai sus să nu fie respectate de alte persoane sau instituții, pentru care nu ne asumăm răspunderea.
În particular, datele necriptate – de exemplu, dacă acest lucru se face prin e-mail – pot fi citite de terți. Nu avem nicio influență tehnică asupra acestui lucru. Este responsabilitatea utilizatorului să protejeze datele furnizate de el împotriva utilizării necorespunzătoare, prin criptare sau în orice alt mod.
Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: https://www.penny.ro/page/cookies.

Politica de confidențialitate

REWE România SRL (denumit în continuare „REWE” sau “PENNY”) vă mulțumește că ne vizitați website-ul. Protecția și securitatea datelor sunt foarte importante pentru noi. Prin urmare, am dori să vă informăm cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm în timpul vizitei dvs. pe site-ul nostru, în magazine, atunci când ne contactați/vă contactăm, în cazul în care participați la activitățile organizate de către PENNY sau beneficiați de serviciile pe care vi le oferim sau atunci când sunteți reprezentant sau persoană  de contact a partenerilor noștri de afaceri precum și să vă informăm în ce scopuri sunt utilizate.

Datele cu caracter personal transmise către noi vor fi prelucrate în mod strict confidențial și în conformitate cu legislația privind protecția datelor și cu prezenta Politică de confidențialitate.

Având în vedere că modificările legislative sau modificările aduse proceselor interne pot face necesară o adaptare a Politicii noastre de confidențialitate, vă rugăm să citiți cu regularitate Politica de confidențialitatea. Aceasta poate fi accesată, stocată și tipărită în orice moment făcând clic pe „Politica de confidențialitate” (denumită în continuare „Politică de confidențialitate” sau „Politică”).

Informații privind Operatorul și domeniul de aplicare al Politicii

Operatorul, în sensul Regulamentului General privind Protecția Datelor (denumit în continuare: “RGPD”) și a altor prevederi legale privind protecția datelor, este:

REWE ROMANIA S.R.L.

Adresă: Str. Bușteni nr.7, Com. Ștefăneștii de Jos, Sat Ștefăneștii de Jos, jud. Ilfov

Tel.: 0800110111

E-Mail: contact@penny.ro

Website: www.penny.ro 

Prezenta Politică de confidențialitate se aplică website-ului www.penny.ro precum și oricărei prelucrări de date cu caracter personal efectuată când ne vizitați magazinele și/sau sediile și/sau depozitele sau ne contactați/vă contactăm sau beneficiați de serviciile noastre sau participați la activitățile pe care le organizăm sau atunci când sunteți reprezentant sau persoană  de contact a partenerilor noștri de afaceri și poate fi accesată la adresa www.penny.ro și pe toate microsite-urile adiacente, precum și in aplicația noastră PENNY.

Prezenta Politică de confidențialitate se aplică și în orice situație care are legătură cu inițierea sau furnizarea serviciilor de către/sau pentru Operator, în situația comunicării de materiale comerciale (inclusiv newsletter), pentru desfășurarea activităților specifice de recrutare pentru anumite posturi vacante în cadrul Operatorului.

Responsabilul cu protecția datelor

Responsabilul cu protecția datelor al PENNY poate fi contactat la:

E-mail: protectiadatelor@penny.ro

Adresă: Str. Bușteni nr.7, Com. Ștefăneștii de Jos, Sat Ștefăneștii de Jos, jud. Ilfov

 

Principiile prelucrării datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal reprezintă toate informațiile privind o persoană fizică identificată sau identificabilă. Acestea includ informații cum ar fi: numele, vârsta dvs., sexul, adresa, numărul de telefon, data nașterii, adresa de e-mail, adresa IP sau comportamentul persoanei. Informațiile care nu pot fi (sau numai cu un efort disproporționat) asociate persoanei dvs., de exemplu, prin anonimizarea informațiilor, nu reprezintă date cu caracter personal. Prelucrarea datelor cu caracter personal (de exemplu, colectarea, extragerea, utilizarea, stocarea sau divulgarea prin transmitere) necesită întotdeauna un temei juridic.

Datele cu caracter personal prelucrate vor fi șterse de îndată ce scopul prelucrării a fost îndeplinit și nu trebuie respectate alte obligații de păstrare prevăzute de lege.

În cazul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pentru furnizarea anumitor oferte, vă prezentăm mai jos informații despre prelucrările specifice, domeniul de aplicare și obiectivul prelucrării datelor, temeiul juridic pentru prelucrare și perioada de retenție respectivă.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

4.1. Website

4.1.1. Domeniul de aplicare și scopurile prelucrării

Înregistrăm și folosim datele cu caracter personal ale utilizatorilor noștri numai în măsura în care acest lucru este necesar pentru asigurarea unui website funcțional, pentru furnizarea conținutului website-ului și a serviciilor noastre. 

Când accesați și utilizați site-ul nostru, colectăm numai datele cu caracter personal pe care browser-ul dvs. le transmite automat către serverul nostru. Aceste informații sunt stocate temporar într-un așa-numit fișier jurnal. Informațiile de mai jos sunt înregistrate fără intervenția dvs. și stocate până când sunt șterse automat:

– Adresa de IP a computerului solicitant;

– Data și ora accesării;

– Numele și adresa URL a fișierului preluat;

– Site-ul de pe care se face accesul (adresa URL);

– Browser-ul utilizat și, dacă este cazul, sistemul de operare al computerului dvs., precum și numele furnizorului dvs. de acces.

Datele menționate vor fi prelucrate de către PENNY în următoarele scopuri:

– Administrare generală;

– Asigurarea unei conexiuni bune la website;

– Asigurarea utilizării optime a website-ului nostru.

 

4.1.2. Temei juridic

Art. 6 alin. 1 lit. f din RGPD (interesul legitim) reprezintă temeiul juridic pentru prelucrarea datelor in acest caz. Prelucrarea datelor menționate mai sus este necesară pentru furnizarea serviciilor noastre și astfel servește la protejarea intereselor legitime ale societății noastre.

4.1.3. Ștergerea datelor și perioada de stocare a acestora

Datele cu caracter personal ale persoanei vizate sunt șterse sau prelucrarea acestora este restricționată de îndată ce scopul stocării este îndeplinit. Colectarea de date pentru furnizarea website-ului și stocarea datelor în fișiere jurnal este absolut necesară pentru funcționarea website-ului. În consecință, nu există nicio posibilitate de obiecție pentru utilizator. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de către prevederile legale.

4.2. Înregistrare Client / creare cont Client

4.2.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării

Colectăm informațiile furnizate de către dvs. prin completarea formularelor de pe site-ul nostru www.penny.ro. Printre acestea se numără informații furnizate în momentul creării unui cont de client pentru a utiliza magazinul nostru web sau pentru a comanda produsele noastre. Solicităm următoarele informații pentru crearea contului dvs. de client:

– Nume

– Data nașterii

– Adresă de e-mail

– Adresa de corespondență

– Parolă

– Informații privind plata, în funcție de metoda aleasă

De asemenea, puteți înregistra o adresă separată pentru livrarea produselor. Adresa de e-mail servește pentru identificarea dvs. în contul de client. Puteți modifica oricând informațiile dvs. prin conectarea la contul dvs. Informațiile dvs. vor fi stocate în baza noastră de date pentru clienți atunci când faceți clic pe „Înregistrare”.

După înregistrare, veți primi confirmarea automată pe e-mail-ul furnizat la crearea contului de client. Trebuie să păstrați confidențiale datelor dvs. de identificare. ca utilizator și parola și să nu le divulgați nimănui.

Păstrăm detaliile tranzacțiilor pe care le efectuați prin intermediul website-ului nostru și detaliile stadiului comenzilor dvs.

4.2.2. Temei juridic

Prelucrarea datelor cu caracter personal menționate (conform art. 4.2.2.) se bazează pe consimțământul dvs. acordat în mod liber în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD, după cum urmează:

□ Sunt de acord că datele mele vor fi stocate la înregistrarea contului de utilizator pentru ca eu să mă pot conecta la viitoarele vizite cu numele de utilizator și parola, fără a fi nevoie să introduc din nou toate datele mele. Am citit și acceptat Politica actuală de confidențialitate. Prezentul consimțământ poate fi revocat în orice moment, cu efect pentru viitor, prin ștergerea contului meu de utilizator din zona membrilor din cadrul setărilor contului sau prin contactarea Rewe Romania SRL, str. Busteni nr. 7, Com. Ştefăneştii de Jos, Sat Stefanestii de Jos, jud. Ilfov.

În unele cazuri, datele cu caracter personal menționate sunt necesare în vederea executării unui contract încheiat între dvs. și REWE sau pentru a face demersuri in vederea încheierii unui contract conform art. 6 alin. (1) lit. b din RGPD.

4.2.3. Perioada de stocare

Imediat ce înregistrarea pe website-ul nostru este anulată sau modificată, datele prelucrate în timpul înregistrării vor fi șterse. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de lege.

4.2.4. Anularea înregistrării

Aveți posibilitatea de a anula înregistrarea și de a modifica datele dvs. cu caracter personal în orice moment, procedând după cum urmează: 

PENNY vă pune la dispoziție un serviciu de call center pentru a solicita anularea înregistrării dvs. sau aveți posibilitatea de a anula înregistrarea / de a modifica datele în orice moment prin trimiterea unei solicitări la adresa protectiadatelor.penny.ro 

Cu toate acestea, dacă datele prelucrate sunt necesare pentru executarea unui contract sau pentru efectuarea de demersuri înainte de încheierea unui contract, ștergerea datelor este posibilă numai în măsura în care acest lucru nu contravine obligațiilor contractuale sau legale.

4.3. Newsletter

4.3.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării

Rewe Romania dorește să fie cât mai aproape de clienții săi informându-i în mod regulat despre ofertele curente de la magazinele PENNY, oferindu-le sfaturi legate de nutriție, rețete gustoase și oferte, promoții și concursuri. Dacă doriți să aflați despre toate acestea vă puteți abona la newsletterul PENNYprin intermediul website-ul www.penny.ro. Veți continua să aveti toate avantajele oferite clienților PENNY / deținătorilor de card de client PENNY și veți fi printre primii care află noutățile și campaniile PENNYsau noile deschideri de magazine. Datele furnizate la abonarea la newsletter vor fi prelucrate exclusiv în scopul oferirii de sfaturi legate de nutriție, rețete gustoase și oferte, promoții și concursuri extraordinare, noutăți și informații privind deschiderea de noi magazine. Informații complete despre protecția datelor personale atunci când va abonati la newsletter găsiti la: https://www.penny.ro/page/confidentialitate sectiunea 4.3 Newsletter.

Abonarea este gratuită. Abonarea la newsletter nu este obligatorie și nu veți pierde avantajele cardului de client PENNY în cazul în care nu vă abonați la newsletter.

4.3.2. Temei juridic

Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal (conform art. 4.3.1.) pentru transmiterea de newslettere se bazează pe consimțământul dvs., acordat în mod liber în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD:

Dacă v-ați înregistrat pentru primirea de newslettere, ați dat următoarea declarație de consimțământ:

□ Am citit și am înțeles Politica de confidențialitate cu informații detaliate și suplimentare și sunt de acord cu aceasta.

□ Da, doresc să mă abonez la newsletter-ul transmis de către PENNY și să fiu informat/ă în mod regulat cu privire la ofertele si celelalte elemente de continut ale Newsletterului PENNY. Pot revoca acest consimțământ în orice moment și fără a fi necesară furnizarea de motive prin utilizarea linkului de dezabonare din fiecare newsletter, cu efect pentru viitor.

4.3.3. Perioada de stocare

Adresa dvs. de e-mail va fi stocată atâta timp cât sunteți abonat/ă la newsletter. După ce vă dezabonați de la newsletter, adresa dvs. de e-mail va fi ștearsă din baza noastră de date. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de lege sau pentru apărarea drepturilor și intereselor PENNY.

4.4. Formularul de contact

4.4.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării

Puteți folosi formularul de contact pentru a ne contacta. Pentru a folosi formularul de contact, avem nevoie de următoarele informații:

– Nume și prenume;

– Adresă de e-mail;

– Mesaj.

Pot fi furnizate informații suplimentare, cum ar fi formulă de politețe, număr card PENNY, număr de telefon, magazin, zona de interes (de ex. PENNY Card, PENNY, Politica de confidențialitate), pot fi încărcate fișiere, dar aceste informații nu sunt obligatorii in vederea contactării. Folosim datele dvs. pentru a răspunde solicitărilor dvs. și, dacă este necesar, pentru a vă trimite materialele informative solicitate. În cazul în care este necesar, informațiile pe care ni le-ați furnizat vor fi transmise departamentului responsabil pentru solicitarea dvs. În cazul în care datele dvs. cu caracter personal sunt transmise la magazinul dvs. PENNY, aveți opțiunea de a ne informa dacă doriți ca datele dvs. cu caracter personal să fie divulgate numai pentru managementul central clienți PENNY. În acest caz, vom transmite cererea dvs. către magazinul dvs. PENNY într-o formă anonimă. Datele introduse de către dvs. sunt transmise printr-o conexiune securizată de tip https / SSL. Datele dvs. vor fi șterse în termen de 90 de zile de la finalizarea prelucrării, cu excepția cazului în care este necesară stocarea pentru o perioadă mai îndelungată din motive de verificare, pentru servicii clienți sau de perioade de păstrare prevăzute de către lege.

4.4.2. Temei juridic

Prelucrarea datelor descrisă mai sus (conform art. 4.4.1.) în scopul de a ne contacta, se face în mod voluntar, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD pe declarația de consimțământ trimisă de dvs., după cum urmează:

□ Introducând datele mele și făcând clic pe butonul „trimite”, îmi exprim consimțământul pentru utilizarea adresei mele de e-mail pentru a răspunde solicitării mele de contact.

Îmi pot retrage în orice moment consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal colectate în timpul procesului de înregistrare.

4.4.3. Perioada de stocare

De îndată ce cererea pe care ați făcut-o este rezolvată și aspectele relevante au fost clarificate, datele dvs. cu caracter personal prelucrate prin intermediul formularului de contact vor fi șterse. Stocarea ulterioară poate avea loc în cazuri individuale, dacă acest lucru este impus de către lege sau pentru apărarea drepturilor si intereselor PENNY.

4.5. Candidați pentru posturile libere (CV-uri)

4.5.1. Domeniul de aplicare si scopul prelucrării

Atunci când candidați pentru posturile libere in cadrul PENNY, următoarele categorii de date cu caracter personal pot fi prelucrate:

(i)      Date de contact si/sau identificare, ce pot include: nume și prenume; adresa (domiciliul sau reședința), inclusiv adresele anterioare; număr de telefon; e-mail; locul de munca; seria și numărul actului de identificare (buletin/ carte de identitate/ pașaport) precum si informațiile conținute in aceste documente;

(ii)     Date specifice de resurse umane, ce pot rezulta din curriculum vitae si pot include: funcția/ profesia; informații privind educația (inclusiv diplome, studii); naționalitate/ cetățenie; data nașterii; vârsta; sex; date de stare civila; religie; limba materna; alte limbi vorbite; locul muncii; tipul de contract; data angajării; vechimea; angajatorul curent; istoricul locurilor de muncă.

PENNY colectează, prelucrează și utilizează datele primite în următoarele scopuri: (a) scopuri care sa permită PENNY să decidă stabilirea unei relații de munca cu dvs.; (b) scopuri impuse de lege si alte reglementari legale, mai precis: recrutarea personalului; stabilirea politicilor de resurse umane; planificarea strategica a resurselor umane; exercitarea drepturilor PENNY in conformitate cu prevederile legale si respectarea obligațiilor legale (inclusiv investigații în legătura cu acestea); (c) scopuri subsumate scopului general de resurse umane.

Nu exista vreun proces decizional automatizat (incluzând crearea de profiluri) bazat pe datele candidaților.

Datele cu caracter personal pot fi obținute:

(i)      direct de la dvs., de ex. furnizarea sau introducerea datelor dvs. în sistemele noastre de resurse umane, prin procesul de aplicare sau prin alte forme sau informații pe care ni le furnizați în legătură cu angajarea dvs. (cerere de muncă, contract de munca, curriculum vitae);

(ii)     de la terți, inclusiv referințe și alte verificări de fond, de la foști angajatori și/sau agenții de recrutare a forței de muncă, sub rezerva cerințelor legale aplicabile; si

(iii) prin intermediul rețelelor/platformelor online de recrutare (de ex. Best Jobs, Ejobs, Linkedin, Hipo, Olx etc), folosind informațiile pe care dvs. le puneti la dispozitie strict in scopul desfasurarii activitatilor specifice de recrutare, prelucrare corelata cu politica de confidentialitate a platformelor respective.

4.5.2. Dezvăluirea datelor

Datele primite vor fi divulgate în cadrul PENNY doar către persoanele din departamentul Resurse Umane (HR) sau managementul societății sau alte persoane care au nevoie de acces la datele dvs. („need to know basis”) pentru a-și îndeplini atribuțiile specifice.

PENNY poate, de asemenea, să prezinte datele dvs. unor terțe părți care furnizează servicii de tehnice și organizaționale în legătură cu activitățile legate de resursele umane sau către consultanții legali sau alți consultanți ai PENNY în scopurile menționate în aceasta Politică. PENNY va exercita o diligență adecvată în selectarea furnizorilor terți de servicii și va solicita ca acești furnizori să mențină măsurile de securitate tehnice si organizaționale adecvate pentru a va proteja datele si pentru a le prelucra in conformitate cu dispozițiile legale aplicabile.

PENNY poate, de asemenea, să dezvăluie datele dvs. autorităților, după cum este necesar sau permis de prevederile legale și/sau instanțelor.

PENNY nu va transfera datele in afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European

4.5.3. Temei juridic

Obligațiile de angajator (viitor angajator) ale PENNY si obligațiile contractuale și/sau legale ale acesteia, interesele sale legitime si/sau necesitatea de a încheia sau de a executa un contract constituie temeiurile juridice ale operațiunilor de prelucrare a datelor.

4.5.4. Perioada de stocare

Intenționăm să păstrăm datele dvs. exacte și actualizate. De asemenea, ne străduim să păstrăm datele dvs. nu mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta comunicare sau decât cele impuse de lege.

Având în vedere că sunteți un candidat pentru un post oferit de către PENNY (fără a fi formalizată vreo relație cu PENNY), datele dvs. puse la dispoziție (inclusiv CV-ul) vor fi păstrate pentru o durata de 6 luni începând cu ultima comunicare cu dvs.

4.6 Participarea la concursuri

4.6.1. Domeniul de aplicare si scopul prelucrării

În vederea înscrierii și derulării concursurilor organizate de către PENNY pot fi prelucrate  următoarele date cu caracter personal furnizate prin liber consimtamant la înregistrarea online (inclusiv completarea formularului de pe site): nume, prenume, oraș, nr. telefon și/sau email. În cazul câștigătorilor, dacă valoarea premiului este peste 600 Lei, va fi prelucrat și CNP-ul. Pot fi solicitate și alte date suplimentare conform regulamentulelor postate pe pagina aferentă fiecarei campanii în parte/afișate în magazine. În cazul în care o persoană este declarată câștigătoare, datele acesteia (nume, prenume, oraș) vor fi făcute publice, inclusiv prin publicare pe site-urile PENNY, conform legislației în vigoare.

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către PENNY în scopul înscrierii în concurs, desfășurării acestuia, anunțării câștigătorilor și atribuirii premiilor, îndeplinirii obligațiilor care îi revin în baza legislației privind publicitatea și organizarea de concursuri, combaterea și evitarea oricăror tipuri de fraude legate de concurs, soluționarea plângerilor legate de desfășurarea concursului, respectării prevederilor legislației financiar-contabile și fiscale, în scop de arhivare, realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la campaniile de marketing organizate și succesul acestora, precum și pentru constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY.

4.6.2. Dezvăluirea datelor

Datele primite vor fi divulgate în cadrul PENNY către persoanele din departamentele care coordonează și gestionează implementarea campaniilor și a concursurilor, pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu.

PENNY poate, de asemenea, să prezinte datele dvs. unor terțe părți care furnizează servicii de tehnice și organizaționale în legătură cu activitățile legate de implementarea concursurilor si a campaniilor sau către consultanții legali sau alți consultanți ai PENNY în scopurile menționate în aceasta Politică. De asemenea, PENNY poate să prezinte datele dvs. cu caracter personal notarului public care va fi implicat în extragerea câștigătorilor, precum și furnizorilor de servicii suport, consultanților, autorităților (după cum este necesar sau permis de prevederile legale), numai pentru scopurile menționate. PENNY va exercita o diligență adecvată în selectarea furnizorilor terți de servicii și va solicita ca acești furnizori să mențină măsurile de securitate tehnice si organizaționale adecvate pentru a va proteja datele si pentru a le prelucra in conformitate cu dispozițiile legale aplicabile.

Datele cu caracter personal prelucrate in cadrul acestor concursuri vor putea fi dezvăluite de PENNY către partenerii contractuali ai acestuia, în special partenerilor implicați în derularea concursurilor, companiilor din același grup cu PENNY, autorităților competente în cazurile în care PENNY trebuie să respecte obligațiile impuse de legislația în vigoare, precum și publicului (în cazul câștigătorilor).

PENNY poate, de asemenea, să dezvăluie datele dvs. autorităților, după cum este necesar sau permis de prevederile legale și/sau instanțelor.

PENNY nu va transfera datele in afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European.

4.6.3. Temei juridic

Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal (conform art. 4.6.1.) pentru participarea la concursurile și campaniile organizate de către PENNY pe platforme online (site-ul penny.ro sau microsite-urile adiacente) sau în magazine se bazează pe:

consimțământul dvs., acordat în mod liber prin înscrierea în campanie, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD;
interesul legitim al PENNY, respectiv organizarea și desfășurarea concursului, prevenirea și combaterea fraudelor, soluționarea plângerilor legate de desfășurarea concursului, promovarea câștigătorilor; realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la campaniile de marketing organizate și succesul acestora, constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY (art. 6 alin. (1) lit. f) din GDPR);
îndeplinirea obligațiilor legale ce revin PENNY conform legislației referitoare la publicitatea și organizarea de concursuri (campanii publicitare), prevederilor legislației financiar-contabile, fiscale, cele referitoare la arhivare.

4.6.4. Perioada de stocare

Ne străduim să păstrăm datele dvs. nu mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta comunicare sau decât cele impuse de lege.

Toate datele cu caracter personal prelucrate din cele enumerate mai sus vor fi stocate de către PENNY în conformitate cu exigențele art. 5 din Regulamentul General UE privind protecția datelor, respectiv pe o durată rezonabilă direct proporțională cu necesitatea PENNY, respectiv pe durata respectarii unei obligatii legale, pe durata realizarii proiectelor pentru care v-ati inscris, prin completarea formularelor sau, dupa caz, pana la retragerea consimtamantului dumneavoastra, pe durata termenului de prescripție civilă, fiscală și penală.

4.7. Supravegherea video

4.7.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării

PENNY va prelucra date cu caracter personal rezultând în urma monitorizării video (CCTV), respectiv imagine și data si ora înregistrării video.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video îl reprezintă asigurarea securității persoanelor și bunurilor, precum și a pazei și protecției bunurilor, imobilelor, valorilor.

PENNY menționează că nu există vreun proces decizional automatizat (incluzând crearea de profiluri) bazat pe datele dvs. cu caracter personal.

4.7.2. Temei juridic

Temeiul juridic al operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal colectate prin intermediul mijloacelor de supraveghere video sunt (i) respectarea unei obligații legale a PENNY, precum și (ii) interesele noastre legitime care includ, de ex,  interesul nostru de a utiliza datele dvs. personale in litigii, investigații, anchete ale autorităților, în relația cu asigurătorii sau în alte scopuri legale sau de reglementare care implica PENNY.

4.7.3. Perioada de stocare

În ceea ce privește datele cu caracter personal obținute prin mijloace de supraveghere video, acestea vor fi stocate pe o durată de maximum 30 de zile calendaristice de la data efectuării înregistrării, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate pentru a stoca datele pentru o perioadă mai lungă.

4.8. Evenimente sportive cu caracter public
4.8.1. Domeniul de aplicare și scopul prelucrării

PENNY va prelucra date cu caracter personal rezultând în urma realizării de fotografii si filmări privind participantii (in principal, suporterii) și atmosfera la meciurile de fotbal, respectiv imagine, voce, locatie.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal in acest context îl reprezintă promovarea comerciala a operatorului și atragerea de noi clienți și / sau fani pe rețelele sociale de către operator.

PENNY menționează că nu există vreun proces decizional automatizat (incluzând crearea de profiluri) bazat pe datele dvs. cu caracter personal.

4.8.2. Temei juridic

Temeiul juridic al operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal colectate este interesul legitim al PENNY respectiv de a-și dezvolta afacerea și a atrage noi clienți.

4.8.3. Perioada de stocare

În ceea ce privește datele cu caracter personal obținute, acestea vor fi stocate pe o perioada de 60 de luni de la desfasurarea evenimentului,cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate pentru a stoca datele pentru o perioadă mai lungă.

4.9. Platforma online de vanzare produse

4.9.1. Domeniul de aplicare si scopul prelucrării

În cazul in care achizionati produse de pe platforma https://penny.lyvra.ro mentionam ca aceasta este deținută de către S.C. Staicu Studio S.R.L. Datele cu caracter personal privind clienții sau potențialii clienți, produsele cumpărate, adresa de livrare, plata efectuată, precum și orice alte date privind comenzile efectuate vor fi prelucrate de către S.C. Staicu Studio S.R.L.

Politica de confidențialitate pentru acest serviciu o puteți consulta la adresa: https://penny.lyvra.ro/politica-confidentialitate

PENNY va prelucra date cu caracter personal privind informațiile despre clienți/potențialii clienți și comenzile acestora numai în cazul primirii unei reclamații/sesizări și acordării garanției pentru produsele cumpărate.

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către PENNY în scopul soluționării reclamației/sesizării și furnizării răspunsului către client/potențialul client, acordarea garanției pentru produsele cumpărate, combaterea și evitarea oricăror tipuri de fraude legate de achiziția de produse, respectării prevederilor legislației civile, în scop de arhivare, realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la reclamațiile/sesizările primite și modalitatea de îmbunătățire a serviciilor oferite, precum și pentru constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY.

4.9.2. Dezvăluirea datelor

Datele primite vor fi divulgate în cadrul PENNY către persoanele din departamentele care coordonează și gestionează relația cu clienții și reclamațiile primite, din departamentele care se ocupă de acordare garanției pentru produse, pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu.

PENNY poate, de asemenea, să prezinte datele dvs. unor terțe părți care furnizează produsele care fac obiectul reclamației/sesizării, sau acordă garanția pentru produse sau repararea/înlocuirea produselor aflate în garanție sau către consultanții legali sau alți consultanți ai PENNY în scopurile menționate în aceasta Politică. PENNY va exercita o diligență adecvată în selectarea furnizorilor terți și va solicita ca acești furnizori să mențină măsurile de securitate tehnice si organizaționale adecvate pentru a va proteja datele si pentru a le prelucra in conformitate cu dispozițiile legale aplicabile.

Datele cu caracter personal prelucrate vor putea fi dezvăluite de către PENNY către companiile din același grup cu PENNY, autorităților competente în cazurile în care PENNY trebuie să respecte obligațiile impuse de legislația în vigoare. PENNY poate, de asemenea, să dezvăluie datele dvs. autorităților, după cum este necesar sau permis de prevederile legale și/sau instanțelor.

PENNY nu va transfera datele in afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European.

4.9.3. Temei juridic

Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal pentru soluționarea reclamațiilor/sesizărilor sau acordării garanției pentru produsele de pe platforme online se bazează pe:

consimțământul dvs., acordat în mod liber prin transmiterea reclamației/sesizării, în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. a) din RGPD;
interesul legitim al PENNY, respectiv desfășurarea activității și soluționarea reclamațiilor/sesizărilor primite privind produsele achiziționate/oferite spre vânzare; realizarea diverselor raportări, analize și studii statistice cu privire la reclamațiile și sesizările primite, constatarea, exercitarea și apărarea drepturilor și intereselor PENNY (art. 6 alin. (1) lit. f) din GDPR);
îndeplinirea obligațiilor legale ce revin PENNY conform legislației civile (inclusiv legislația privind acordarea garanției pentru produse), cele referitoare la arhivare.

4.9.4. Perioada de stocare

Ne străduim să păstrăm datele dvs. nu mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta comunicare sau decât cele impuse de lege.

Toate datele cu caracter personal prelucrate din cele enumerate mai sus vor fi stocate de către PENNY în conformitate cu exigențele art. 5 din Regulamentul General UE privind protecția datelor, respectiv pe o durată rezonabilă direct proporțională cu necesitatea PENNY, respectiv pe durata respectării unei obligații legale, pe durata termenului de prescripție civilă, fiscală și penală, după caz.

4.10. Carduri PENNY

4.10.1. Serviciile oferite în baza cardului PENNY

În cele ce urmează, vom descrie serviciile oferite în baza cardului PENNY.

1 Servicii de bază

În cazul serviciului de bază (avantajele programului nostru de fidelitate), vă acordăm reduceri pentru cumpărăturile dvs. Pentru aceasta este necesar ca înainte de a efectua plata să prezentați cardul dvs. de client la casa de marcat pentru scanare de către angajații noștri. În plus, vă vom informa prin pliante sau anunțuri cu privire la ofertele actuale de produse din magazinele noastre.

2 Servicii suplimentare

În plus față de serviciile de bază, vă oferim servicii suplimentare în sensul paragrafului 1 din declarația de consimțământ, servicii care sunt descrise în cele ce urmează.

2.1 Publicitate

Publicitatea este orice declarație din cadrul exercitării unei activități comerciale, ce are scopul de a promova vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii, inclusiv de a promova proprietăți imobiliare, drepturi și obligații. De regulă, publicitatea noastră acoperă propriile noastre produse.

2.2 Număr de contact

Pentru orice întrebări referitoare la cardul dvs. de client, vă rugăm să contactați Centrul nostru de relații cu clienții la numărul de contact 0800 110 111 (apel GRATUIT din toate rețelele de telefonie din România, disponibil de Luni până Sâmbătă între orele 08.00-21.00).

2.3 Tombole

Achiziționarea de produse din magazinele noastre vă oferă posibilitatea de participa la tombolele organizate de PENNY. În cazul în care câștigați, veți primi un premiu. De regulă premiile constau în obiecte sau vouchere valorice. Despre tombolele care au loc într-o anumită lună sau săptămână aflați din ofertele noastre publicitare, respectiv din magazinele noastre. Vă rugăm să respectați condițiile de participare la respectivele tombole.

2.4 Consultarea clienților

Folosim datele dvs. cu caracter personal, în special adresa dvs. de email verificată pentru a vă invita să participați la sondaje oferite clienților. Sondajele de acest tip se fac în formă anonimă, cu excepția cazului în care se obține un consimțământ pentru un sondaj nedesfășurat în formă anonimă. Numai în aceste cazuri, din răspunsuri se pot deduce concluzii despre persoana dvs.

2.5 Promoții

Promoțiile noastre sunt variate. În cadrul promoțiilor puteți beneficia de diferite reduceri de preț. Sunt posibile și avantaje legate de sortimente de diferite valori. Aceasta depinde de promoția specială pe care o oferim clienților noștri în luna calendaristică respectivă sau în săptămâna calendaristică respectivă. Puteți obține informații despre promoțiile speciale din reclamele noastre, pe care le primiți, de exemplu, în prealabil pe email la adresa dvs. de email verificată sau într-un mod adecvat în magazin.

3 Cercetarea pieței

Prin cercetarea pieței, putem pune bazele pentru deciziile pe care le luăm privind modelul nostru de afaceri. În acest caz ne ocupăm de o anumită gamă de subiecte, cum ar fi tendințele demografice, obiceiurile de consum sau utilizarea mijloacelor de comunicare în masă. În acest scop colectăm date cu caracter personal, pe care le anonimizăm în prealabil pentru a ne proteja clienții, astfel încât prelucrarea datelor să nu poată fi corelată în nici o situație cu persoana dvs.

4 Evaluarea personalizată a datelor

Pe baza evaluării personalizate a datelor, suntem în măsură să investigăm automat interesele dvs. Prin evaluarea aspectelor personale, cum ar fi comportamentul dvs. în privința cumpărării, vă putem oferi serviciile noastre într-un mod mai precis și specific.

5 Procedura Double-Opt-in

Dacă ați decis să utilizați emailul ca mijloc de comunicare, veți primi un email separat de confirmare a abonării dvs. Veți primi emailurile publicitare numai după ce ați dat click pe linkul conținut în email. Dacă ați decis să utilizați SMS-ul ca mijloc de comunicare, veți primi un SMS separat pentru confirmarea abonării dvs. Numai după ce răspundeți la SMS, veți primi ofertele publicitare pe email sau prin SMS, în funcție de modalitatea pentru care ați optat. In ceea ce priveste emiterea cardului PENNY prin utilizarea unui terminal de tip KIOSK din magazinele PENNY, dupa introducerea numarului de telefon in acesta, veti primi un SMS cu un cod unic de verificare ce trebuie transcris in casuta ”Cod SMS”.

 

4.10.2. Tipuri de date prelucrate în contextul utilizării cardului PENNY

În contextul utilizării cardului PENNY ne-ați pus la dispoziție prin intermediul completarii unui formular tiparit sau prin utilizarea unui terminal de tip KIOSK in magazinele PENNY ce detin astfel de terminale, în scopul înregistrării și prin aceasta, pentru prestarea serviciilor noastre de bază, următoarele date cu caracter personal:

– nume și prenume

– adresa (strada, numărul, localitate/sector, județ)

– data nașterii

– numărul de telefon mobil

Datele obligatorii sunt necesare după înregistrarea și crearea contului dvs. de client pentru desfășurarea contractului și pentru utilizarea cardului PENNY. Odată cu deschiderea contului de client, atribuim un număr de card de client, care este alocat datelor dvs. personale de client, deoarece acest număr permite identificarea univocă a persoanei dvs.

Față de aceste date obligatorii la momentul emiterii cardului PENNY, putem procesa și date suplimentare oferite voluntar de către dvs. cum ar fi: genul(Dl./Dna.), bloc, scara, etaj, apt., cod poștal și adresă de e-mail.

În contul dvs. de client, aveți opțiunea online pentru a adăuga în mod voluntar următoarele date cu caracter personal:- adresa de email

Datele oferite voluntar sunt utile pentru a vă putea pune la dispoziție oferte și mai relevante. La comunicarea adresei dvs. poștale în cazul primirii ofertelor publicitare pe email, în afară de ofertele publicitare trimise pe email am putea de exemplu să vă trimitem oferte și prin poștă.Vă puteți schimba în orice moment datele din profil (de exemplu, adresa poștală, adresa de email sau telefonul mobil) prin intermediul Centrului nostru de relații cu clienții, după o identificare suficientă. În plus, începând din 25.05 2018 vă oferim această posibilitate și online, prin accesarea paginii protectiadatelor.penny.ro.

Această prelucrare a datelor se bazează pe articolul 6 paragraful 1 lit. b) din RGPD și servește la executarea contractului.

4.10.3. Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul publicității

Publicitatea nepersonalizată

Prin declarația dvs. de consimțământ pentru primirea informațiilor și publicității, dorim să vă informăm despre produsele, serviciile, concursurile, sondajele și promoțiile actuale. Dacă ați optat pentru o notificare prin poștă, vă vom prelucra date ca numele, prenumele, adresa și data nașterii.

Dacă ați optat pentru o notificare prin email, vom prelucra adresa dvs. de email, care a fost verificată în prealabil și data nașterii. La alegerea primirii notificărilor pe telefonul dvs. mobil, vom prelucra numărul dvs. de telefon mobil și data nașterii.

Prelucrăm data nașterii deoarece vă trimitem întotdeauna un cadou de ziua dvs. de naștere sau vă informăm despre disponibilitatea unui astfel de cadou pentru ziua de naștere.

Această prelucrare a datelor se bazează pe consimțământ conform articolelor 6 paragraful 1 lit. a) și art. 7 din RGPD și servește la primirea ofertelor publicitare nepersonalizate.

Publicitatea personalizată

Pentru a vă oferi informații și publicitate cu privire la produsele, serviciile, concursurile, sondajele și promoțiile curente care corespund intereselor dvs. personale, vom analiza obiceiurile dvs. de cumpărare, participarea dvs. la promoțiile noastre, precum și utilizarea dvs. a mediilor noastre electronice.

În acest scop este necesar să prelucrăm următoarele date cu caracter personal:

– Dacă ați optat pentru o notificare prin poștă, vă vom prelucra date ca numele, prenumele, adresa și data nașterii.

– Dacă ați optat pentru o notificare prin email, vom prelucra adresa dvs. de email, care a fost verificată în prealabil și data nașterii.

– La alegerea primirii notificărilor pe telefonul dvs. mobil, vom prelucra numărul dvs. de telefon mobil și data nașterii.

Pentru a vă trimite numai notificări legate de interese, trebuie să vă personalizăm datele. În acest scop, evaluăm următoarele date:

– Date de bază: numele, domiciliul, vârsta, sexul.

– Comportamentul de cumpărare: locul de cumpărare (magazinul), produsul și categoria produsului, utilizarea ofertelor și promoțiilor la cumpărarea bunurilor/produselor, clasificarea în categorii pe bază de criterii durata participării/frecvența și similaritatea cu ceilalți clienți cu criteriile cifră de afaceri/frecvență/profit.

Această prelucrare a datelor se bazează pe consimțământ conform articolelor 6 paragraful 1 lit. a) și art. 7 din RGPD și servește la primirea ofertelor promoționale personalizate.

4.10.4. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru evaluarea personalizată a datelor

Dacă ne-ați dat acordul dvs., vom evalua comportamentul dvs. de utilizator prin prelucrarea automată a datelor dvs. cu caracter personal privind comportamentul dvs. în privința cumpărării. Stocăm informațiile dvs. privind comportamentul dvs. în privința cumpărării și le corelăm cu persoana dvs. Prin această prelucrare a datelor, dorim să ne orientăm serviciile în funcție de interesele dvs. și să le optimizăm pentru dvs.

În acest scop, evaluăm următoarele date:

– Date de bază: numele, domiciliul, vârsta, sexul.

– Comportamentul de cumpărare: locul de cumpărare (magazinul), produsul și categoria produsului, utilizarea ofertelor și promoțiilor la cumpărarea bunurilor/produselor, clasificarea în categorii pe bază de criterii durata participării/frecvența și similaritatea cu ceilalți clienți cu criteriile cifră de afaceri/frecvență/profit).

Această prelucrare a datelor se bazează pe articolele 22 paragraful 2 lit. c) (crearea de profiluri), art. 6 paragraful 1 lit. a) și art. 7 (consimțământ) din RGPD și servește la evaluarea personalizată a datelor.

4.10.5. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru cercetarea pieței

Prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în scopul cercetării de piață prin intermediul sondajelor de opinie. În acest scop, datele dvs. vor fi anonimizate, utilizate de noi exclusiv în scopuri statistice și nu pot fi făcute corelații cu dvs. în nici o situație. Puteți să revocați în orice moment această prelucrare a datelor, cu efect pentru viitor, fără a vă expune motivele. În acest scop puteți alege din modurile menționate în declarația de confidențialitate sau in prezenta Politică.

Această prelucrare a datelor se bazează pe interesul legitim confirm articolul 6 paragraful 1 lit. f) din RGPD și servește la îmbunătățirea scopurilor noastre menționate în declarația de confidențialitate și în prezenta Politică, în mod special la îmbunătățirea ofertelor publicitare care sunt mai relevante pentru dvs. în legătură cu CARDUL PENNY. Asigurăm protecția datelor clienților noștri prin faptul că efectuăm cercetarea de piață cu date anonimizate.

4.10.6. Durata stocării datelor

Datele dvs. de utilizare, precum și datele privind comportamentul în privința cumpărării vor fi păstrate timp de 3 ani. Cu toate acestea, datele dvs. de bază vor fi păstrate pe durata realizării contractului.

4.10.7. Utilizarea furnizorilor de servicii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal/prelucrarea datelor în țări din afara Spațiului Economic European

REWE (ROMANIA) SRL utilizează pentru furnizarea serviciilor și prelucrarea datelor dvs. furnizori de servicii terți (cum ar fi: Wirecard Romania S.A., adresa: Strada Vasile Milea 2H, sector 6, 061344, București, telefon de contact 021 202 69 00 / 021 202 69 99). Furnizorii de servicii prelucrează datele exclusiv pe baza instrucțiunilor date de REWE (ROMÂNIA) SRL și aceștia au fost obligați să respecte reglementările aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal.

În cazul în care REWE (ROMÂNIA) SRL alege furnizori de servicii din țări precum Statele Unite sau țări din Spațiul Economic European, acestea se supun unei legi privind protecția datelor care, în general, nu protejează datele cu caracter personal în aceeași măsură ca și în statele membre ale Uniunii Europene. Dacă informațiile dvs. sunt procesate într-o țară care nu are un nivel superior, recunoscut de protecție a datelor, așa cum sunt țările din Uniunea Europeană, REWE (ROMANIA) SRL se va asigura, prin înțelegeri contractuale sau alte instrumente recunoscute că datele dvs. cu caracter personal sunt protejate în mod adecvat.

Datele cu caracter personal pot fi transmise entităților din sectorul public cum ar fi autoritățile reglementare sau de aplicare a legii numai în măsura permisă de lege.

4.10.8. Securitatea datelor

Luăm măsuri de securitate tehnice și organizatorice pentru a vă proteja datele de accesul nedorit într-un mod cât mai amplu posibil. În afară de securizarea mediului de operare, de exemplu, în anumite zone (cont de client, formular de contact pentru site) folosim procedeul de criptare. Informațiile pe care le furnizați vor fi transmise ulterior, în formă criptată, folosind protocolul SSL (Secure Socket Layer) pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a datelor de către terți. Puteți identifica acest aspect prin faptul că în bara de stare a browserului dvs. apare simbolul unui lacăt închis, iar bara de adresă începe cu „https“. Securitatea datelor va fi ajustată în funcție de stadiul actual al tehnicii.

4.10.9. Scopurilor prelucrării datelor în cadrul programului de fidelitate cu CARDUL PENNY

Pentru executarea contractului, precum și pentru utilizarea contului, este obligatorie completarea formularului pentru CARDUL PENNY în unitățile noastre, iar noi vom avea nevoie de numele și prenumele dvs., adresa dvs. , data dvs. de naștere si numărul de telefon.  De asemenea, formularul poate fi completat si in format digital prin intermediul terminalelor de tip KIOSK din magazinele PENNY care detin astfel de terminale. Adresa dvs. de email este obligatorie dacă vă înregistrați online. Dacă sunteți interesat, de exemplu, să primiți voucherul de 10% reducere de ziua de naștere, puteți să indicați în plus adresa dvs. poștală,  în cererea pe suport de hârtie.

Pentru a vă putea trimite oferte publicitare, avem nevoie de numele și prenumele dvs., precum și de adresa dvs. poștală sau de email. Pentru transmiterea ofertelor publicitare prin email și prin SMS, avem nevoie de adresa dvs. de email sau de numărul dvs. de telefon mobil. De asemenea, puteți să oferiți informații și pentru alte canale de publicitate. De exemplu, ne puteți furniza voluntar numărul dvs. de telefon mobil odată cu adresa dvs. de email pentru primirea publicității prin email.

Dacă doriți să primiți oferte publicitare personalizate, avem nevoie, în afară de numele și prenumele dvs., și de adresa dvs., de adresa dvs. de email sau de numărul de telefon mobil. În plus, și comportamentul dvs. în privința cumpărării influențează prelucrarea datelor. De asemenea, puteți să ne furnizați numele și prenumele dvs., adresa de email sau numărul de telefon mobil, dacă încă nu ați făcut acest lucru atunci când ați ales un singur canal promoțional pentru a primi oferte publicitare personalizate.

În plus, prelucrăm datele dvs. de bază și datele de utilizare pentru a îmbunătăți produsele, bunurile și serviciile noastre, precum și pentru a vă cunoaște interesele pentru produsele, bunurile și serviciile noastre și pentru a vă oferi informații și oferte personalizate adaptate la aceste interese.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi, de asemenea, prelucrate și în scopul cercetării de piață. Cu toate acestea, acest lucru va avea loc numai după o anonimizare completă a datelor. Astfel, va lipsi evaluarea oricărei referințe cu privire la persoană. Nu este posibilă o concluzie cu privire la persoana dvs.

4.11. Instrumente pentru analiza și monitorizarea activității pe website

Folosim instrumente de urmărire și analiză a activității pe website pentru a asigura optimizarea continuă și designul orientat spre client al site-ului nostru. Cu ajutorul măsurilor de urmărire este, de asemenea, posibil să înregistrăm statistici privind utilizarea site-ului nostru de către vizitatori și să dezvoltăm, în continuare, oferta noastră online pentru dvs., cu ajutorul cunoștințelor dobândite.

Pe baza acestor interese, utilizarea instrumentelor de urmărire și de analiză descrise mai jos este justificată în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. f din RGPD (interesul legitim). Descrierea de mai jos a instrumentelor de urmărire și de analiză indică și scopurile prelucrării precum și datele prelucrate.

4.11.1. Google Analytics

Creăm profiluri de utilizator pseudonimizate cu ajutorul Google Analytics pentru designul orientat spre client al site-ului nostru. Google Analytics utilizează cookie-urile, care sunt fișiere text plasate pe calculatorul dvs., pentru a ne permite să analizăm  modul în care utilizatorii folosesc site-ul. Informațiile generate de cookie despre felul în care folosiți site-ul sunt transmise, de obicei, către un server Google din SUA și stocate acolo. Cu toate acestea, pentru că am activat anonimizarea IP-ului pe acest site, adresa dvs. de IP va fi identificată de către Google ca fiind din statele membre ale Uniunii Europene sau din alte state părți la Acordul privind Spațiul Economic European. Adresa IP completă va fi transmisă numai în cazuri excepționale unui server Google din SUA și doar scurtată acolo. Google va utiliza aceste informații pentru a evalua utilizarea de către dvs. a site-ului, compilarea rapoartelor privind activitatea pe site și pentru furnizarea altor servicii legate de activitatea site-ului și de utilizarea internetului.

Vă puteți opune oricând creării de profiluri de utilizator pseudonimizate. Există mai multe moduri de a face acest lucru:

1) O metodă de a vă opune analizei web de către Google Analytics este aceea de a seta un cookie de tip opt-out care să instruiască Google să nu stocheze sau să utilizeze datele dvs. în scopuri de analiză web. Vă rugăm să rețineți că în cazul acestei soluții, analiza web va fi împiedicată numai pentru perioada în care cookie-ul opt-out este stocat de către browser. Dacă doriți să setați cookie-ul opt-out acum, faceți clic aici.

2) De asemenea, puteți împiedica stocarea cookie-urilor utilizate pentru a crea profilul dvs. setând software-ul browser-ului în consecință.

3) În funcție de browser-ul utilizat, aveți opțiunea de a instala un insert de browser care împiedică urmărirea. Faceți clic aici și instalați insertul de browser disponibil acolo.

4.11.2. Adobe Analytics (Omniture)

Folosim Adobe Analytics (Omniture/ Adobe Systems, 345 Park Ave, San Jose, CA 95110, https://www.adobe.com) pentru a crea profiluri de utilizator pseudonimizate pentru a răspunde nevoilor site-ului nostru. Adobe Analytics (Omniture) utilizează cookie-urile, care sunt fișiere text plasate pe calculatorul dvs., pentru a ne permite să analizăm modul în care utilizatorii folosesc site-ul. Informațiile generate de cookie despre felul în care folosiți acest site sunt de obicei transmise și stocate de Adobe pe serverele din Statele Unite ale Americii. Deoarece am activat anonimizarea IP-urilor pe acest site web, setările pe care le-am făcut serverului asigură faptul că adresa de IP este anonimizată înainte de geolocalizare. Ultimele opt cifre din adresa de IP sunt înlocuite de zerouri. Înainte de a fi stocate informațiile generate de cookie, adresa de IP este înlocuită cu o adresă de IP generică individuală. Adobe va folosi această informație pentru a evalua utilizarea de către dumneavoastră a site-ului, pentru a întocmi rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și pentru a ne furniza alte servicii legate de utilizarea site-ului și a internetului.

Vă puteți opune oricând creării de profiluri de utilizator pseudonimizate. Există mai multe moduri de a face acest lucru:

1) O metodă de a renunța la analiza web de către Adobe Analytics (Omniture) este aceea de a seta un cookie de tip opt-out, care să instruiască Adobe să nu stocheze sau să utilizeze informațiile dvs. în scopuri de analiză a site-ului. Vă rugăm să rețineți că în cazul acestei soluții, analiza web va fi împiedicată numai pentru perioada în care cookie-ul opt-out este stocat de către browser. Dacă doriți să setați cookie-ul opt-out acum, faceți clic aici:

2) De asemenea, puteți împiedica stocarea cookie-urilor utilizate pentru a crea profilul dvs. setând software-ul browser-ului în consecință.

4.12. Plug-in-uri

4.12.1. Facebook, Instagram, YouTube

Site-ul nostru conține plug-in-uri ale rețelelor de socializare „Facebook” ( Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, California 94304, SUA), „Instagram” (Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SUA), „YouTube” (YouTube LLC., 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SUA). Este posibil ca datele cu caracter personal ale vizitatorilor pe site-ul web să fie colectate și prin intermediul acestor inserturi, transmise serviciului respectiv și legate de serviciul respectiv al vizitatorului.

PENNY nu colectează date cu caracter personal prin intermediul inserturilor sociale. Pentru a împiedica transferul datelor către furnizorii de servicii din SUA fără cunoștințele utilizatorului, am utilizat pe site-ul nostru așa-numita soluție Shariff. Aceasta are ca efect faptul că respectivele inserturi sociale sunt integrate inițial doar ca grafice pe site-ul web. Aceste grafice conțin un link către site-ul web al furnizorului corespunzător al insertului. Veți fi redirecționat către serviciul respectivului furnizor numai atunci când faceți click pe pictograma corespunzătoare. Această soluție asigură faptul că datele cu caracter personal nu sunt transmise automat furnizorilor inserturilor sociale respective atunci când vizitați site-ul nostru. Dacă faceți click pe pictograma crespunzătoare, datele pot fi transferate către furnizorul respectiv de servicii și stocate acolo. Dacă nu faceți click pe nicio pictogramă, nu are loc niciun transfer de date între dvs. și furnizorul respectiv al insertului social.

După ce faceți click pe o pictogramă, respectivul furnizor de servicii primește informații că ați vizitat pagina corespunzătoare din oferta noastră online. Vă aducem la cunoștință că nu este necesar să aveți un cont de utilizator la serviciul în cauză și nici nu sunteți deja conectat acolo. Cu toate acestea, dacă aveți deja un cont de utilizator la furnizorul de servicii relevant și sunteți deja conectat(ă) la acest cont în timp ce vizitați site-ul nostru, datele colectate de aplicația de social media vor fi atribuite direct contului dvs. Dacă nu doriți să fiți asociat profilului dvs. la furnizorul de servicii, trebuie să vă deconectați de la contul de utilizator înainte de a face click pe pictogramele serviciilor de social media.

Vă informăm că Penny nu are nicio influență asupra faptului dacă și în ce măsură furnizorii de servicii respectivi colectează date cu caracter personal. Nu avem cunoștințe despre domeniul de aplicare, obiectivul și perioadele de stocare a colectării datelor respective. Cu toate acestea, am dori să subliniem faptul că trebuie să presupuneți că cel puțin adresa IP și informațiile legate de dispozitiv sunt utilizate și înregistrate prin intermediul serviciilor de social media. De asemenea, este posibil ca respectivii furnizori de servicii să utilizeze cookie-uri.

Domeniul de aplicare și obiectivul colectării datelor de către serviciul respectiv, precum și prelucrarea și utilizarea ulterioară a datelor dvs. pot fi găsite în informațiile de protecție a datelor, direct de pe site-ul web al serviciului respectiv. Acolo veți primi, de asemenea, informații suplimentare despre drepturile dvs. corespunzătoare privind protecția datelor și setarea opțiunilor pentru protecția confidențialității dvs.:

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, SUA

https://en-gb.facebook.com/policy.php

Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SUA

https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content

YouTube LLC., 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SUA

https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=de

4.13. Link-uri către alte site-uri

Site-ul nostru poate conține, periodic, link-uri către și dinspre site-uri web aparținând partenerilor noștri, agențiilor de publicitate și afiliaților noștri. În cazul în care accesați un link către oricare dintre aceste site-uri web, vă rugăm să aveți în vedere că aceste site-uri web au propriile politici de confidențialitate și că nu acceptăm nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici. Vă rugăm să consultați aceste politici înainte de a transmite orice informații cu caracter personal către aceste site-uri web.

4.14.      Protecția datelor reprezentanților / persoanelor de contact ale Partenerilor sau potențialilor Parteneri

4.14.1. Domeniul de aplicare și scopurile prelucrării

În cele ce urmează vă informăm despre protecția datelor personale atunci când intrați în contact cu noi, când efectuăm demersuri (negocieri) în vederea încheierii unor contracte și/sau când încheiem contracte cu un partner de afaceri sau potențial partener de afaceri pe care îl reprezentați sau pentru care sunteți persoana de contact. În sensul acestei informări, expresia „persoană de contact” include și personalul operațional (angajați, alți colaboratori) cu care intrăm în contact în situațiile și scopurile mai jos  menționate.

4.14.2. Tipuri de date prelucrate

În acest context, prelucrăm datele dvs personale, ca și persoane fizice, în funcție de interacțiunile pe care le avem cu dvs, de obiectul contractului și de serviciile agreate în concret. Aceste date pot include: date de identificare (ex. nume, prenume, adresă, alte date de contact), date de autentificare/ legitimare (ex. extrase de la registrul comerțului, date de pe actele de identitate, specimene de semnătură, funcția), date din cadrul relației noastre de afaceri (ex. date privind plățile, date privind serviciile), date precum fotografii, înregistrări video sau date de localizare rezultând din serviciile prestate (de ex. livrarea mărfii), precum și alte date similare.

Obținem datele dvs. direct de la dvs. sau de la societatea cu care avem relația contractuală pentru care ați fost desemnat drept reprezentant sau persoană de contact. Este însă posibil să obținem unele date de la alte societăți, de la autorități sau alți terți, de ex. birouri de informații, autorități fiscale sau din surse publice.

4.14.3. Temei juridic

Ne bazăm pe executarea unui contract sau demersurile pentru încheierea unui contract, pe o obligație legală sau pe interesul legitim pentru aceste prelucrări. Interesele noastre legitime constau în special în selectarea unor parteneri contractuali adecvați, constatarea, exercitarea, urmărirea și apărarea unor drepturi ale noastre în justiție, controlul accesului, controlul transportului mărfurilor noastre și rezolvarea unor posibile neconformități, combaterea infracțiunilor și stabilirea despăgubirilor rezultate din relația contractuală, precum și contactarea dvs. în calitate de reprezentant al societății cu care avem o relație contractuală, în vederea executării contractului.

4.14.4.  Dezvăluirea datelor

Vor avea acces la datele transmise de dvs. acele departamente care au nevoie de ele pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale sau legale sau pentru îndeplinirea intereselor legitime. De asemenea, pot avea acces la datele dvs contractanții sau prestatorii noștri de servicii (inclusiv consultanți legali și furnizorii de servicii IT care oferă mentenanță sistemelor informatice utilizate de noi ca mediu de stocare a datelor dvs), societatea noastră urmând să asigure respectarea prevederilor legale privind protecția datelor dvs prin contractul încheiat cu aceștia.

Datele pot fi de asemenea transmise către societăți din cadrul grupului REWE în vederea îndeplinirii obligațiilor contractuale. Totodată, putem transmite anumite date către autorități, la cererea acestora (de ex. ANAF, instanțe, etc.

4.14.5. Durata de stocare

Vom păstra datele dvs atâta timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor de mai sus, având în vedere termenele de prescriptie prevăzute în legislația civilă sau fiscală sau penală sau termenele prevăzute în alte acte normative care impun anumite termene de păstrare.

4.14.6. Există obligația să ne furnizați datele dvs personale?

În vederea negocierii, încheierii și executării contractului ne vor fi necesare datele dvs, pe care ni le veți furniza direct sau vor fi obținute conform celor de mai sus. În principiu, dacă nu ne veți furniza aceste date personale ale dvs, nu vom putea avea o relație contractuală cu dvs. / societatea pe care o reprezentați sau pentru care sunteți persoana de contact, nu  vom putea gestiona relația contractuală și/sau nu vom putea îndeplini obligațiile legale asociate acesteia.

4.14.7. Transferul datelor dvs personale

În cazul în care vom transfera date cu caracter personal în afara Spațiului Economic European (SEE), un astfel de transfer va avea loc numai în măsura în care Comisia Europeană a recunoscut cu privire la statul terț respectiv un nivel adecvat de protecție a datelor, dacă am convenit cu destinatarul datelor asupra unui nivel de protecție adecvat (de ex. prin intermediul clauzelor standard europene), sau dacă ne-ați acordat consimțământul dvs. în acest sens.

Drepturile dvs. în calitate de Persoana vizată

În cazul în care datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate, sunteți persoană vizată în sensul Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGPD) și aveti următoarele drepturi:

– În conformitate cu art. 15 din RGPD, puteți solicita informații despre datele dvs. cu caracter personal prelucrate de către noi. În special, puteți obține informații despre scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal vizate, categoriile de destinatari cărora datele dvs. le-au fost sau urmează să le fie divulgate, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate, existența dreptului de a solicita rectificarea, ștergerea, restricționarea prelucrării sau de a se opune prelucrării, dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere, sursa datelor dvs. în cazul în care acestea nu sunt colectate de la noi, transferul către țări terțe sau organizații internaționale și despre existența unui proces decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri și, dacă este cazul, informații pertinente privind logica utilizată.

– În conformitate cu art. 16 RGPD, puteți solicita imediat rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor cu caracter personal stocate de către noi.

– În conformitate cu art. 17 RGPD, puteți solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal stocate de către noi, cu condiția ca prelucrarea să nu fie necesară pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și la informare, pentru respectarea unei obligații legale, din motive de interes public sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

– În conformitate cu art. 18 din RGPD, puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal dacă contestați exactitatea datelor, dacă prelucrarea este ilegală, dacă nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal și solicitați ca acestea să nu fie șterse pentru că trebuie să stabiliți, să exercitați sau să apărați un drept în instanță. De asemenea, beneficiați de dreptul prevăzut de art. 18 din RGPD de a vă opune prelucrării în conformitate cu art. 21 din RGPD.

– În conformitate cu art. 20 din RGPD, puteți solicita ca datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat să le primiți într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat sau puteți solicita ca acestea să fie transmise unui alt operator.

– În conformitate cu art. 7 alin. 3 RGPD, vă puteți retrage consimțământul în orice moment. În consecință, nu mai avem dreptul să continuăm prelucrarea datelor pe baza consimțământului în viitor.

– În conformitate cu art. 77 din RGPD, aveți dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere. Puteți contacta autoritatea de supraveghere din zona în care aveți reședința, locul de muncă sau sediul societății noastre.

Puteți exercita aceste drepturi contactând Penny la adresa: protectiadatelor.penny.ro

Dreptul la opoziție

Când prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal se bazează pe interesul legitim în conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. f) din RGPD, aveți – așa cum am menționat deja mai sus – dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în conformitate cu art. 21 din RGPD, cu condiția să existe motive care rezultă din situația dvs. particulară. Avem rugămintea să trimiteți obiecțiile dvs. la adresa: protectiadatelor.penny.ro.

Securitatea datelor și măsuri de securitate

Ne angajăm să protejăm confidențialitatea dvs. și să tratăm datele dvs. cu caracter personal în mod confidențial. Pentru a preveni manipularea, pierderea sau utilizarea necorespunzătoare a datelor stocate de către noi, luăm măsuri tehnice și organizatorice ample, care sunt verificate în mod regulat și adaptate progresului tehnologic. Orice tranzacții de plată sunt criptate utilizând tehnologia SSL.

Cu toate acestea, dorim să subliniem faptul că, din cauza structurii internetului, este posibil ca regulile de protecție a datelor și măsurile de securitate menționate mai sus să nu fie respectate de alte persoane sau instituții, pentru care nu ne asumăm răspunderea.

În particular, datele necriptate – de exemplu, dacă acest lucru se face prin e-mail – pot fi citite de terți. Nu avem nicio influență tehnică asupra acestui lucru. Este responsabilitatea utilizatorului să protejeze datele furnizate de el împotriva utilizării necorespunzătoare, prin criptare sau în orice alt mod.

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: https://www.penny.ro/page/cookies.