Programul de învățământ profesional dual după modelul german

Povestea implicării în program

"Programul este foarte bun și cred că de aici vom avea viitorii șefi de magazine, poate chiar și șefi de țară. Cei mai mulți din board-ul Rewe Group sunt oameni care au plecat din programe de formare duală, și mai devreme sau mai târziu o să ajungem și noi acolo. Trebuie să fim mândri că suntem printre primii care facem asta în România."

Daniel GROSS – CEO, PENNY

Creștem profesioniști

Tu ai nevoie de instruire, noi avem nevoie de colegi. PENNY susține încă de la prima ediție din 2017, programul de formare profesională duală Școala de carte și meserii, realizat după metoda germană, care îmbină în mod echilibrat teoria și practica.

Programul durează trei ani și este susținut de PENNY, în parteneriat cu 8 licee din țară. Ne mândrim cu peste 70 de elevi , din cele trei generatii active care isi desfasoara stagiul de practica in magazinele noastre.

Anul acesta urmeaza sa finalizeze cursurile si cea de-a patra generatie de elevi, avand posibilitatea de a deveni colegii nostri. În anul școlar 2024-2025 ne dorim să atragem în program alți 50 de elevi, aflandu-ne deja la a 8-a generatie.

La finalizarea cursurilor, primești o diplomă recunoscută internațional în meseria de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de a deveni colegul nostru. Totul se desfășoară sub atenta monitorizare a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Ce înseamnă programul de educație profesională duală Școala de Carte și Meserii?

Cum te poți înscrie?

Înscrierile se fac în perioada 1 – 5 iulie 2024 sau 2 si 5 august 2024 la secretariatele liceelor partenere:

- Brașov – Colegiul Național Economic "Andrei Bârseanu"
- Sibiu – Colegiul Economic "George Bariţiu"
- Timișoara – Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu"
- Cluj Napoca – Colegiul Economic "Iulian Pop"
- București - Colegiul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu”
- Constanța - Colegiul Comercial ”Carol I”
- Oradea - Colegiul Economic ”Partenie Cozma”

Programul se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani.Pentru mai multe informații poți accesa și:
https://www.scoaladecartesimeserii.ro/
https://www.facebook.com/ProgramulScoalaDeCarteSiMeserii/

PENNY investește în pregătirea tinerilor care își doresc o carieră în retail.

FAQs

Aici găsești răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări.

Ce înseamnă educație duală?

Educația duală este un program de formare profesională care îmbină, într-un mod echilibrat, teoria şi practica. În plus, la PENNY ești recompensat financiar pe toată durata programului.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc ca să aplic?

Te poți înscrie dacă ai între 14 și 26 de ani și ai finalizat clasa a VIII-a.

Este un program de training?

Nu vorbim de training, ci de pregătire practică. Programul asigură elevilor pregătirea teoretică în cadrul liceului și pregătirea practică în magazinele PENNY, alături de o echipă de mentori pregătiți și dedicați.

Trebuie să plătesc pentru acest program de formare?

Nu, acest program este gratuit. Chiar mai mult, noi te recompensăm cu 300 de lei pe lună, în timpul lunilor de studiu. Această bursă se adaugă celor 300 lei primiți din partea statului.