Programul de învățământ profesional dual după modelul german

Povestea implicării în program

"Programul este foarte bun și cred că de aici vom avea viitorii șefi de magazine, poate chiar și șefi de țară. Cei mai mulți din board-ul Rewe Group sunt oameni care au plecat din programe de formare duală, și mai devreme sau mai târziu o să ajungem și noi acolo. Trebuie să fim mândri că suntem printre primii care facem asta în România."

Daniel GROSS – Director General, PENNY

Creștem profesioniști.

Tu ai nevoie de instruire, noi avem nevoie de colegi. PENNY susține încă de la prima ediție din 2017, programul de formare profesională duală Școala de carte și meserii, realizat după metoda germană, care îmbină în mod echilibrat teoria și practica. Programul durează trei ani și este susținut de PENNY, în parteneriat cu 7 licee din țară. Ne mândrim peste 100 de elevi înscriși. În anul școlar 2020 – 2021 ne dorim să atragem în program alți 50 de elevi din toată țara.
La finalizarea cursurilor, primești o diplomă recunoscută internațional în meseria de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de a deveni colegul nostru. Totul se desfășoară sub atenta monitorizare a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Anul acesta ne mândrim cu prima generație de elevi care a absolvit cursurile școlii profesionale, au obținut diploma de comerciant-vânzător și au oportunitatea de a deveni colegii noștri.

Ce înseamnă programul de educație profesională duală Școala de Carte și Meserii?

Cum te poți înscrie?

Înscrierile se fac în perioada 24 – 30 iulie 2020 la secretariatele liceelor partenere:

- București – Liceul Tehnologic "Elie Radu"
- Brașov – Colegiul Național Economic "Andrei Bârseanu"
- Sibiu – Colegiul Economic "George Bariţiu"
- Timișoara – Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu"
- Cluj Napoca – Colegiul Economic "Iulian Pop"
- Iași – Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu"
- Constanța – Colegiul Comercial "Carol I"

Programul se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani.


Pentru mai multe informații poți accesa și:
https://www.scoaladecartesimeserii.ro/
https://www.facebook.com/scoaladecartesimeserii/

PENNY investește în pregătirea tinerilor care își doresc o carieră în retail.

FAQs

Aici găsești răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări.

Ce înseamnă educație duală?

Educația duală ste un program de formare profesională care îmbină, într-un mod echilibrat, teoria şi practica. În plus, la PENNY Market ești recompensat financiar pe toată durata programului.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc ca să aplic?

Te poți înscrie dacă ai între 14 și 26 de ani și ai finalizat clasa a VIII-a.

Este un program de training?

Nu vorbim de training, ci de pregătire practică. Programul asigură elevilor pregătirea teoretică în cadrul liceului și pregătirea practică în magazinele PENNY, alături de o echipă de mentori pregătiți și dedicați.

Trebuie să plătesc pentru acest program de formare?

Nu, acest program este gratuit. Chiar mai mult, noi te recompensăm cu 200 de lei pe lună, în timpul lunilor de studiu. Această bursă se adaugă celor 200 lei primiți din partea statului.